Hoppa till huvudinnehåll

Ge ditt barn chansen att medverka i tv – Superhjälparna tar emot anmälningar

Två flickor och programledaren Jontti klipper fisk i bitar på en brygga
Jontti och två Superhjälpare, Siri och Ellen, klipper fisk i bitar som ska ges åt skadade fåglar. Två flickor och programledaren Jontti klipper fisk i bitar på en brygga Bild: Yle/ Ann-Catrin Virkama Buu-klubben,barnprogram

Ett nytt år och nya avsnitt av Superhjälparna

Det kan vara både spännande, roligt och lärorikt att medverka i en tv-produktion.

För att programmet Superhjälparna, BUU-klubbens lördagsprogram, ska kunna produceras behövs det många medverkande barn. Så nu behöver Superhjälparredaktionen din vuxna hjälp.

Vi söker medverkande barn till studioinspelningarna som görs i Yles studio i Vasa samt till snälluppdragen som görs runt om i Finland.

Superhjälparna inspelning i Borgå
Under tidigare säsonger har snälluppdragen gjorts med förskolegrupper, här i Borgå. Superhjälparna inspelning i Borgå Bild: Yle/Stefan Härus Borgå,superhjälparna

2-3 barn medverkar i varje snälluppdrag

Snälluppdragen görs enligt ett upplägg där programledaren och några barn tar reda på hur man kan hjälpa andra och sig själv att må bra, för att sedan kunna ge vidare sin kunskap.

Dessa inslag kan göras såväl i Östnyland, Huvudstadsregionen, Västnyland, Åboland, Österbotten samt Åland och språköarna.

Ett inslag bandas under en dag. Datum för dessa är inte ännu bestämda,men redan i februari görs de första avsnitten och då sannolikt i södra Finland.

Lämplig ålder på barnen som medverkar i snälluppdragen är 6-8 år.

Programledaren Jontti granbacka sitter vid ett skrivborde i tv-studion tillsammans med tv-musen Plåstret
De barn som medverkar i studion får kanske träffa tv-musen Plåstret Programledaren Jontti granbacka sitter vid ett skrivborde i tv-studion tillsammans med tv-musen Plåstret empati

I studion medverkar ett kompispar per avsnitt

Superhjälparnas studiodelar spelas in i Vasa. Barnen som medverkar i studioinspelningen deltar i ett lekfullt race samt i en kort diskussion.

Datumen för studioinspelningarna

12.3
19.3
26.3
2.4
7.4
16.4
23.4
30.4

Barnen behövs på plats mellan 12:30-15:00. Föräldrarna behöver inte vara med under den tiden.

Barnen som medverkar kan vara 5-8 år gamla. I samband med intresseanmälan för att medverka i studion kan man skriva vilka datum som passar.

Har ni inte sett på Superhjälparna? I så fall kan ni titta här:

Hur gör jag för att anmäla mitt barns intresse?

Ditt barn och ett syskon eller en kompis eller kanske en kusin har tittat på Superhjälparna och du har frågat barnen om de skulle vilja vara med och svaret är ja.

Då skickar du e-post till buuklubben@yle.fi och anmäler barnets intresse. Redaktionen behöver veta vem det är som vill medverka, ålder samt hemort.

Skriv också gärna om det är medverkan i studion, i ett snälluppdrag eller bägge som intresserar.

Önskvärt är att även kontaktuppgifterna till eventuell medverkande kompis eller kusins anhöriga bifogas.

Redaktionen ser fram emot många intresseanmälningar!

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP