Hoppa till huvudinnehåll

Hangö får anställa ansvarig socialarbetare - enig stadsstyrelse gav grönt ljus

Dörr med text.
Hangö kan anställa socialarbetare. (Arkivbild) Dörr med text. Bild: YLE/Erica Vasama socialarbete

Hangö stad får efter många om och men ledigförklara tjänsten som ansvarig socialarbetare vid vuxen socialarbete. Grundtrygghetsdirektören beslutade i början av oktober att tjänsten ledigförklaras så fort som möjligt.

Efter det kom det besked om att inga rekryteringar får göras utan lov av stadens högsta ledning. Orsaken är stadens ansträngda ekonomi.

Eftersom tjänsten är en av de viktigaste uppgifterna vid socialservicecentralen föreslog grundtrygghetsnämnden i början av november för stadsstyrelsen att tjänsten ledigförklaras så fort som möjligt.

Stadsstyrelsen röstade om saken

Då stadsstyrelsen behandlade frågan i mitten av november var förslaget att inte ge nämnden tillstånd att ledigförklara tjänsten. Stadsstyrelsen beslutade enhälligt bordlägga ärendet.

Då frågan kom upp på nytt, den 2 december, var förslaget än en gång att inte bevilja tillstånd att ledigförklara tjänsten.

Under stadsstyrelsens möte föreslog Birgitta Gran (VF) understödd av Helena Lesch-Saarinen (SFP) att stadsstyrelsen ger nämnden rätt att ledigförklara tjänsten.

Då stadsstyrelsen röstade i frågan ställde sig alla stadsstyrelsemedlemmar bakom Grans förslag. Det innebär alltså att tjänsten får ledigförklaras.