Hoppa till huvudinnehåll

”Fyll på ölförråden” – Lukas Hradecky uppmanar EM-arrangörerna att förbereda sig på en finsk invasion

Lukas Hradecky.
Lukas Hradecky. Lukas Hradecky. Bild: Tomi Hänninen Lukáš Hrádecký

Finlands herrlandslag i fotboll fortsätter att fascinera. I samband med det historiska avancemanget uppmärksammade flera internationella medier den blåvita succésagan – och nu har också AP hakat på. Magiskt, säger Lukas Hradecky för nyhetsbyrån.

Helt som många andra drar AP paralleller mellan Finlands kommande EM-räd med Islands lyckade äventyr i Frankrike sommaren 2016. Då gick den lilla önationen hela vägen till kvartsfinal – och får man tro Lukas Hradecky kan Finland upprepa bragden.

– Jag tänker inte sticka under stol med att de inspirerade oss, säger Leverkusen-målvakten för AP.

– Man kände att man ville vara med om att uppnå något liknande och förhoppningsvis går det vägen för oss, fortsätter han.

Men Island gjorde inte bara succé på planen. Också på läktarplats tog islänningarna över EM med framför allt ”vulkanen”.

Isländska fans och spelare under fotbolls-EM 2016.
Hù! Isländska fans och spelare under fotbolls-EM 2016. Bild: All Over Press Europamästerskapet i fotboll 2016,fotboll,Fans,Islands herrlandslag i fotboll

Den finländska kvoten för de tre gruppspelsmatcherna nästa sommar är sammanlagt 21 000 biljetter. Det står redan klart att de kommer att säljas ut.

Enligt olika uppgifter var det 40 000 personer som anmälde sitt intresse i lottningen redan under den första dagen. Biljetterna lottas ut i januari.

Kanske det är just därför som Lukas Hradecky vågar utlova en finsk ”invasion” i Danmark och Ryssland 13-22.6.

– Det kommer att vara en jäkla massa finländare som åker till Köpenhamn och S:t Petersburg, säger han och tillägger i kännspaka stil:

– Jag rekommenderar att arrangörerna fyller på ölförråden.

Läs också