Hoppa till huvudinnehåll

Minst sex döda i helikopterkrasch på Hawaii

Na Pals kustområde på ön Kauai på Hawaii.
Na Palis kustområde på ön Kauai på Hawaii där helikopterolyckan skedde. Na Pals kustområde på ön Kauai på Hawaii. Bild: imago/Markus Tischler/ All Over Press Hawaii

Sex personer har hittats döda efter att en helikopter med sju personer ombord kraschade på ön Kauai på Hawaii. Helikoptern hade varit försvunnen sedan torsdagskvällen och den hittades på ön på fredagen.

Enligt myndigheterna är det inte sannolikt att den sjunde personen hittas levande. Myndigheterna fortsätter leta efter personen på lördagsmorgonen ifall vädret gör det möjligt.

Offren har ännu inte identifierats, men två av passagerarna uppges vara minderåriga. Passagerarna ska ha varit från två olika familjer.

– Våra tankar och böner går till offrens familjer, sade Kauais borgmästare Derek Kawakami enligt nyhetsbyrån AFP.

Räddningsarbetet har försvårats av hårda regn och dåligt sikte. Terrängen är också väldigt svår på grund av de branta klipporna på området.

Orsaken till olyckan är ännu oklar. Myndigheterna uppger att helikoptern störtade ner ungefär i mitten av den planerade flygrutten. Väderförhållandena ska ha varit svåra på området där helikoptern hittades.

Olyckan skedde vid Na Pali-kusten och det är ett populärt turistområde på Hawaii. Kauai är Hawaiis fjärde största ö.

Enligt Reuters var helikopterolyckan den nionde, och den absolut dödligaste som skett under de senaste fem åren på Hawaii.

Källor: AP, Reuters, AFP