Hoppa till huvudinnehåll

ÖT: Magnus Slotte tränar IK Myran också i division 1 – oklart hur många av spelarna som stannar

Magnus Slotte leder en träning för IK Myran.
Magnus Slotte har tränar IK Myran i flera år. Magnus Slotte leder en träning för IK Myran. Bild: Yle/Antti Koivukangas Nedervetil,damfotboll,ik myran

Nedervetillaget IK Myran håller som bäst på att omorganisera sig efter sortin ur damligan i fotboll. Enligt Österbottens tidning står det åtminstone klart att tränaren Magnus Slotte fortsätter.

Hösten 2019 går till historieböckerna som ett bedrövligt kapitel för österbottnisk fotboll.

VPS och KPV åkte ur herrligan. I damligan stod IK Myran för en fransk visit då ligakvalet slutade i en oerhört tung förlust mot PK-35 från Helsingfors.

Vasalaget VPS meddelade redan tidigare att Christian Sund fortsätter som tränare för klubben också i ettan. På julafton meddelade Myran i sin tur att nyheter är på kommande.

Nu rapporterar Österbottens tidning om att åtminstone en sak är klar: Magnus Slotte fortsätter träna klubben också i division 1.

Den enda förändringen i tränarstaben är att Kim Huuhka, som på grund av licenskraven i damligan var huvudtränare på pappret säsongen 2019, inte längre har någon officiell roll i staben.

– Ligaåret är något att minnas, även om vi landade på fel sida. Det var en hel idrottsromantik över det hela. Vi kommer igen efter vår bakfylla, säger Myrans fotbollssektions ordförande Martin Högnäs för tidningen.

"Det var så nära"

Det såg länge ut som att IK Myran faktiskt skulle ha fixat kontraktet mot PK-35 i ligakvalet. Nedervetildamerna ledde ännu matchen då tilläggsminuterna började rulla på – men gästerna från Helsingfors tystade ner Kipparihallen med ett kvitteringsmål i grevens tid.

PK-35 var till slut bättre efter straffar.

– Det som gör det så jobbigt är att det hänger på så lite. Att det går till straffar. Det var så nära, sa en tårögd Amanda Kass för Yle Sporten efteråt.

Enligt ÖT står det fortfarande oklart hur spelartruppen kommer att se ut nästa år eftersom det enligt Högnäs är ett ”visst” generationsskifte på gång inom laget.

Säsongen 2020 kommer laget ändå att använda sig mer av konstgräset i Kronoby, som möjliggör bättre tränings- och matchomständigheter under våren och hösten än planen i Nedervetil.

Läs också