Hoppa till huvudinnehåll

Säsongens bästa publiksiffra hjälpte inte i Vasa – Sport räckte inte till mot HIFK: ”De målade in oss i ett hörn”

HIFK jublar mot Sport.
HIFK gjorde jobbet borta mot Sport (arkivbild). HIFK jublar mot Sport. Bild: Matti Raivio/All Over Press HIFK Hockey,Vasa Sport

HIFK hämtade hem full pott från Vasa. En effektiv bortainsats såg till att Sport fortfarande är jumbo. ”Vi hängde med överraskande bra”, säger Risto Dufva.

Sport har inte fått någon flygande start efter jul. På lördagen kom andra förlusten inom loppet av några dagar på hemmais.

I stället för att närma sig slutspelsstrecket lite till har luckan växt. På lördagen kom 3645 åskådare till Kopparön och såg en 2–4-förlust mot HIFK.

Gästerna var effektiva och såg till att Niko Hovinens räddningsprocent landade på blygsamma siffror. Michael Keränens och Otto Paajanens mål i tredje perioden dödade Sports chanser.

– De förtjänade segern. Vårt spel räckte inte riktigt till. Vi hängde till och med överraskande bra resultatmässigt till de tio sista minuterna, säger Sports tränare Risto Dufva på presskonferensen.

– Motståndarna målade in oss i ett hörn. Efter första perioden lyckades vi inte slå hål på dem. Det är tungt att säga, men våra försök räckte inte till.

Tre poäng för Kangasniemi

På annandagen föll HIFK efter förlängning på hemmaplan, men nu utnyttjade man jumbons missar.

– Jag har stor respekt för Risto och hans sätt att komma in i ett lag och få ordning på saker och ting. Vi var beredda och jag är väldigt nöjd och glad, säger HIFK-tränaren Jarno Pikkarainen.

Med ett mål och två framspelningar var Iikka Kangasniemi planens bästa spelare.

– Framför allt var det ändå vårt försvarsspel som blev bättre hela tiden. I spel fem mot fem hade de bara ett par chanser i de två sista perioderna. Vi hade inte heller så många lägen, men vi skapade tillräckligt, säger Pikkarainen.

Serieledaren Kärpät vann med 5–3 hemma mot Pelicans. Julius Junttila avgjorde med drygt två minuter till slutsignalen.

Även HPK, Ilves, SaiPa, Ässät och JYP vann i lördagens omgång.

Ishockey, FM-ligan:

JYP–Jukurit 2–1 (1–1, 0–0, 1–0)
Sport–HIFK 2–4 (1–0, 0–2, 1–2)
KalPa–SaiPa 2–3 (1–1, 1–0, 0–2)
KooKoo–Ilves 1–2 e. förl. (0–0, 0–0, 1–1, 0–1)
Kärpät–Pelicans 5–3 (2–1, 1–1, 2–1)
Tappara–HPK 3–4 e. förl. (2–0, 1–2, 0–1, 0–1)

Ässät–Lukko 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)

Ishockey, KHL:

Sotji–Jokerit 4–3 e. förl. (1–0, 1–3, 1–0, 1–0)

Läs också