Hoppa till huvudinnehåll

Se VAR-domslutet som fick Norwich att gå i taket – Teemu Pukkis snygga fullträff blev underkänd: "På rätt sida i varje repris"

Var det verkligen offside? Det frågar sig hela Norwich efter VAR-domslutet i matchen mot Tottenham. De allra flesta är eniga: Teemu Pukki blev bestulen på säsongens tionde mål.

En dryg halvtimme in i kvällens Premier League-match mellan Norwich och Tottenham förde Teemu Pukki upp sitt Norwich i en 2–0-ledning.

Fullträffen var riktigt snygg. Mario Vrancic, som dundrade in 1–0 tidigare i halvleken, slog en magisk djupledspassning från kanten och hittade Pukki.

Finländaren tog emot bollen på bröstet och skapade i samma rörelse utrymme för att löpa in i straffområdet med bollen under kontroll och avsluta bombsäkert.

Pukki firade säsongens tionde ligamål … eller?

"Väldigt orättvist behandlad"

Domaren Kevin Friend godkände målet, men en videogranskning följde för att syna om Teemu Pukki var i offside när Vrancic passade fram bollen.

Videogranskningar har blivit en omdebatterad och utskälld del av den engelska fotbollssäsongen – och nu är det dags igen. VAR-domaren vevade repriser, drog upp linjer och hittade en millimeteroffside.

Hoppa över Twitterpostning

Det får fotbollsvärlden att gå i taket igen.

– Teemu Pukki har blivit väldigt, väldigt orättvist hanterad, säger den engelska kommentatorn i Viasats tv-sändning.

– Mer nonsens från VAR. Pukkis mål blir underkänt när han är i linje. Om man måste dra upp streck och punkter och det ändå inte är ett klart fall, sluta undervärdera domarna på planen. Absurt, skriver engelske fotbollsikonen Gary Lineker på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

– Teemu Pukki ser ut att vara på rätt sida i varje repris. Det är verkligen nonsens, skriver BBC i sin liverapportering.

Fin statistik mot storklubbarna

VAR-beslutet såg dessutom till att Teemu Pukki inte förlängde sin fina statistik mot de största klubbarna i England. Tidigare under säsongen har han lyckats i målskyttet mot Liverpool, Chelsea, Manchester City, Arsenal och Leicester.

I paus ledde Norwich med 1–0, men i början av andra halvlek kvitterade Christian Eriksen till 1–1.

Några minuter senare tog Norwich ändå ledningen igen. Pukki oroade än en gång Tottenhams försvar och var siste hemmaspelaren på bollen, men backen Serge Aurier fick målet på sitt konto som ett självmål.

I slutminuterna tappade Norwich ändå segern. Harry Kane räddade en poäng för "Spurs" när han skickade 2–2 från straffpunkten.

– Det är alltid bra att få med sig minst en poäng mot storlagen, men vi ledde och då blir det frustrerande att inte få mer med sig. Vi har spelat rätt bra på sistone, men inte fått med oss resultaten, säger Teemu Pukki till Sky Sports.

Jumbon Norwich missade därmed chansen att knappa in lite på lagen som ligger på placeringarna ovanför. När halva säsongen är spelad är Norwich sex poäng från säker mark.

Fotboll, Premier League:

Brighton–Bournemouth 2–0 (1–0)
Newcastle–Everton 1–2 (0–1)
Southampton–Crystal Palace 1–1 (0–0)
Watford–Aston Villa 3–0 (1–0)

Norwich–Tottenham 2–2 (1–0)
West Ham–Leicester 1–2 (1–1)

Video: Viasat

Läs också

Nyligen publicerat - Sport