Hoppa till huvudinnehåll

Tårögd Stina Nilsson tvingas avbryta touren direkt: ”Hon kan inte göra sig själv rättvisa”

Stina Nilsson.
Stina Nilsson åker hem. Stina Nilsson. Bild: All Over Press Stina Nilsson

Det svenska skidlandslaget har åkt på ett tidigt avbräck i Tour de Ski. Stina Nilsson kastar in handduken med nya skadekänningar.

Stina Nilsson körde i mål som 24:e åkare i lördagens start av Tour de Ski. Sedan meddelade den svenska sprintspecialisten att touren är över för hennes del.

Nilsson kom med gråten i halsen till intervjuzonen. Hon har haft skadeproblem och nu sätter smärtan i trakten runt revbenen stopp.

– Jag fick ganska mycket känningar efter Planica (förra helgen) som jag försökt parera. Framför allt så blir det fel fokus och det är inte optimalt för mig att åka och tänka på det, säger hon till SVT.

Svenska landslagets tränare Magnus Ingesson säger att det inte finns något val för Nilsson.

– Hon har haft ont i någon vecka och det funkar inte. Hon har fått behandling och verkligen försökt, men det går inte. På den här nivån måste du vara helt fräsch för att kunna hävda sig. Hon säger att hon inte kan göra sig själv rättvisa, säger han till SVT.

Nilsson kommer att åka hem för fler undersökningar.

Under första delen av säsongen har Nilsson tagit sig till final i två sprinttävlingar i världscupen. Förra helgen slutade hon tvåa i Planica.

Läs också