Hoppa till huvudinnehåll

Glen Kamaras Rangers tog sällsynt seger i Old Firm – nu uppges Premier League-klubb i problem jaga finländska mittfältaren

Glen Kamara firar med sitt Rangers i Old Firm.
Glen Kamara (i mitten) firar tillsammans med sina lagkamrater i Rangers. Glen Kamara firar med sitt Rangers i Old Firm. Bild: All Over Press Rangers FC,Glen Kamara

Glen Kamara var strålande bra i viktiga ligaderbyt mot Celtic. Enligt engelska medier kan hans tid i skotska ligan ändå vara över snart. Aston Villa kopplas ihop med Finlands landslagsmittfältare.

En massa prestige och greppet om ligatiteln i Skottland stod på spel i dagens Glasgowderby mellan Celtic och Rangers. Celtic leder fortfarande serien, men antagonisten Rangers knappar in efter en 2–1-seger på bortaplan. Man har dessutom en match i handen.

Nikola Katic blev stor hjälte i derbyt. Han nickade in segermålet i början av andra halvlek. Det betyder att Rangers vann för första gången på Celtic Park sedan 2010 – och Celtic åkte på sin första hemmaförlust sedan våren 2018.

I matchen – där HJK:s tidigare målkung Alfredo Morelos blev utvisad på stopptid efter en filmning – imponerade Glen Kamara. Landslagsmittfältaren gjorde en utmärkt insats innan han blev utbytt med tio minuter till full tid.

Villa har skada på mittfältet

Frågan är hur länge Rangers får njuta av Kamaras tjänster. Engelska medier – bland annat Daily Mail – skriver att Aston Villa är intresserade av att värva Kamara i januari.

Aston Villa ligger under strecket i Premier League och är i behov av en mittfältare. John McGinn gick nyligen sönder och blir borta flera månader.

– Glen Kamara är så imponerade på Rangers mittfält och får det att se så enkelt ut. Det är enkelt att förstå varför en del större klubbar är intresserade av den finländska landslagsmittfältaren, skriver Mirror-journalisten Graeme Bailey på Twitter.