Hoppa till huvudinnehåll

”Han borde vara sjuk oftare” – Lauri Markkanen imponerade stort då Bulls slog bottenlaget i NBA

Lauri Markkanen i farten.
Lauri Markkanen i farten. Lauri Markkanen i farten. Bild: Tannen Maury / EPA-EFE / All Over Press Lauri Markkanen

Poängbäst – trots att han missat de sista träningspassen på grund av någon form av magsjuka. Lauri Markkanen visade framfötterna då Chicago Bulls slog Atlanta Hawks med klara 116–81. Jag börjar bli varm i kläderna, säger Markkanen efteråt.

Den pågående säsongen har inte varit någon dans på rosor för Lauri Markkanen. Men nu visar den reslige forwarden gryende form.

Under nattens omgång blev det 25 poäng för Markkanen då hans Chicago Bulls slog Atlanta Hawks på hemmaplan. Mer än någon annan i Chicago-laget.

Det trots att Markkanen tvingades stå över de sista träningspassen på grund av magsjuka.

– Om det är så här han tänker spela så borde han vara sjuk oftare. Han såg riktigt bra ut i mina ögon, hyllar lagkamraten Zach LaVine efteråt enligt nyhetsbyrån AP och fortsätter:

– Efter att han satte de första korgarna var vi så gott som tvungna att ge honom bollen hela tiden. Han hittade sin rytm.

Lär sig hela tiden

Markkanen, som haft problem med framför allt trepoängsskyttet, satte fyra av sina sammanlagt nio försök på trepoängare i matchen.

– Jag tror han börjar lära sig hur vi spelar och var han kan komma till skott. Vi har fokuserat mycket på hur han ska placera sig för att få bollen och att vara mer aktiv. I mitt tycke har han gjort det, säger tränaren Jim Boylen.

Han får medhåll av poängkungen själv.

– Jag vet var jag kan ta skotten nuförtiden. Det är ändå samma killar och samma system som tidigare. Det är självklart att man måste jobba på det för att bli varm i kläderna. Men det tycker jag att vi börjar göra, säger Markkanen.

Bulls ligger som bäst på nionde plats i den östra konferensen i NBA – några segrar från en plats i slutspelet. Orlando Magic, som ligger åtta, har vunnit en match mer men spelat en match färre än Bulls.

Läs också