Hoppa till huvudinnehåll

Svenska rumskamraternas dag i touren slutade i stor frustration: "Fick spel i spåret och försökte slåss"

Sverige brukar dominera i sprint, men i Tour de Ski grusades chanserna i semifinalskedet. Två av åkarna satte käppar i hjulet för varandra. "Jag trodde att det var ett skämt att jag ska ramla igen", säger Maja Dahlqvist.

Sverige är den dominanta nationen i damernas sprinttävlingar i världscupen på skidor. I två av de tre första tävlingarna i vinter blev det svensk seger – och i säsongens första lagsprint blev det dubbelt Sverige.

I dagens touretapp i Lenzerheide gick det däremot riktigt på tok. Ingen svenska tog sig till final – och Moa Lundgren och Maja Dahlqvist satte stopp för varandra.

Precis före upploppet fällde de varandra (se situationen i videoklippet högst upp i artikeln!). De åkte i mål som femma och sexa i semifinalheatet.

Till råga på allt är Dahlqvist och Lundgren rumskompisar under Tour de Ski.

– Vi bor ju ihop så vi lär ha tid att prata om det här, säger Lundgren till Aftonbladet.

"Så jävla onödigt"

Svenskorna kom till intervjuerna efteråt med gråten i halsen. Båda två var oerhört besvikna över utgången i tävlingen.

– Det blev lite för tajt i kurvan. Det kändes bara så jävla onödigt. Jag var så mycket starkare i dag än den här skiten. Det är det jag blir ledsen över. Jag är ganska arg och skitfrustrerad, säger Lundgren.

– Jag trodde att det var ett skämt att jag ska ramla igen. Det är helt sjukt att det ska gå så dåligt. Jag längtar till det blir stolpe in igen, säger Dahlqvist.

Dessutom är det inte första gången som Dahlqvist blir stoppad av en landsmaninna. I VM i fjol brakade hon ihop med Jonna Sundling. Hon fortsatte också att ge en bild av sin frustration till Expressen.

– Det är tråkigt att det är två svenskor som ska förstöra för varandra. Jag fick något spel ute i spåret och försökte slåss. Det är inte moget. Man vill bara ut i skogen och avreagera sig lite.

Läs också