Hoppa till huvudinnehåll

"Vad är en armhåla eller tå?" Wolverhamptons kapten skräder inte orden efter nytt VAR-kaos i ligamötet med Liverpool

Wolverhampton och Liverpool diskuterar med domaren.
Wolverhamptons spelare var inte nöjda med domarnas beslut. Wolverhampton och Liverpool diskuterar med domaren. Bild: All Over Press Wolverhampton Wanderers FC,Liverpool FC

Wolverhampton är nästa Premier League-lag som är förbannat efter en VAR-debatt. Två domslut stod i fokus mot Liverpool – och båda gick mot Wolves. "Jag tycker inte att VAR fungerar. Det är förvirrande", säger kaptenen Conor Coady.

Ny Premier League-dag, nya diskussioner om VAR.

I lördags var det bland annat Teemu Pukkis bortdömda mål som fick engelsk fotboll att prata om videogranskningar. I dag handlar det om domsluten i mötet mellan Liverpool och Wolverhampton.

Det handlade främst om två domslut precis före paus.

Vid den första situationen blåste domaren på planen bort Sadio Manes 1–0 på grund av en hands före avslutet. Efter en VAR-koll blev fullträffen godkänd.

Det fick Wolverhampton att protestera – och gästernas ilska växte. Pedro Neto satte 1–1 på stopptid, men VAR hittade en minimal offside i klass med Pukkis och underkände kvitteringen.

– Det är så tufft att hantera det här. Många säger att det blir rätt, men vad är en armhåla eller tå? Det är förvirrande, säger Wolverhamptons kapten Conor Coady.

"Förbättring krävs"

Wolverhamptons tränare Nuno Espirito Santo visste inte vad han skulle ta sig till. Han fick en varning – och var inte den enda som var kritisk.

”Vad hände med VAR-löftet att synas minimalt och få maximal effekt? Nu är det tvärtom med en själlös teknologi. En förbättring krävs”, skriver Times-krönikören Henry Winter på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

”Åh herregud, strecken och punkterna är framme igen. Våra tankar är med fotbollen under den här svåra tiden”, skriver Gary Lineker på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

"Får inga svar där ute"

Efter slutsignalen log Santo bara när han fick otaliga frågor om hela VAR-debatten. Först ville han inte prata om det, men sedan kunde han inte hålla sig.

– VAR-domaren sitter många kilometer bort och tar beslut när det händer här. Vem känner intensiteten och rytmen i matchen? Domaren som är här, säger Santo.

– Resultatet står kvar. Liverpool är ett otroligt bra lag, men vi gjorde det bra och trodde på oss själva till slutsignalen. Nu tittar vi framåt.

Sadio Mane firar.
Sadio Mane blev matchvinnare. Sadio Mane firar. Bild: All Over Press Sadio Mané,Liverpool FC

Wolves-kaptenen Conor Coady:

– VAR påverkar spelet. Man hör fansen sjunga om det. Jag fattar inte det. Det är löjligt. Jag tycker inte att VAR fungerar. Vi spelar och jag anser att det inte känns rätt. Man får inga svar där ute.

– I andra halvlek neutraliserade vi Liverpool, men det är en så stor besvikelse att vi står här och pratar om VAR i stället för matchen och hur vi spelade.

Liverpool ångar på

I matchen blev VAR-vändningarna helt avgörande. Mane blev enda målskytten när Liverpool tog sin tionde raka ligaseger.

– Jag visste att det var mål när jag satte dit bollen, säger Mane till Sky Sports.

Efter nitton spelade matcher är Liverpool fortfarande obesegrat och har bara tappat poäng en enda gång.

Titeltåget tuffar verkligen på. Liverpool har ett stort försprång och har dessutom en match mindre spelad.

I de fyra följande ligaomgångarna möter Liverpool i tur och ordning Sheffield United (hemma), Tottenham (borta), Manchester United (hemma) och Wolverhampton (borta). Om Liverpool tar sig ur den perioden med många poäng talar precis allt för att klubben tar titeln.

Tung hemmastart för Arteta

I dagens Londonderby mellan Arsenal och Chelsea blev det dramatiskt. Färske Arsenal-tränaren Mikel Arteta fick en blytung hemmapremiär.

”Gunners” tappade in två mål på fyra minuter i slutskedet av matchen och kammade noll. Chelseas skyttekung Tammy Abraham avgjorde i 87:e minuten.

– Sättet som vi förlorade på var brutalt. Och målen vi släpper in är tunga. Jag behöver inte säga varför, säger Arteta enligt BBC.

Tammy Abraham jublar efter mål i Chelsea.
Tammy Abraham gjorde sitt tolfte ligamål för säsongen. Tammy Abraham jublar efter mål i Chelsea. Bild: AFP / Lehtikuva Tammy Abraham,Chelsea FC

Chelsea behåller greppet om fjärdeplatsen tack vare segern.

– I en halvtimme spelade vi bedrövligt. Vi gav Arsenal precis allt de ville ha. I andra halvlek dominerade vi. Det handlade bara om att vi skärpte till oss, säger Chelseas tränare Frank Lampard.

Fotboll, Premier League:

Arsenal–Chelsea 1–2 (1–0)
Liverpool–Wolverhampton 1–0 (1–0)

Manchester City–Sheffield United 2–0 (0–0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport