Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn värvade sista inhemska pusselbiten: tidigare juniorlandslagsspelaren Albion Ademi klar för att bygga karriär på Åland – "alla chanser att riktigt blomma ut"

Albion Ademi byter landslagsdress.
Albion Ademi byter spel i FC Inter mot nya utmaningar i IFK Mariehamn. Albion Ademi byter landslagsdress. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Albion Ademi,fotboll,FC Inter Åbo,Albaniens herrlandslag i fotboll,Juniorfotboll

IFK Mariehamn meddelar i dag att de fått den sista pusselbiten vad gäller inhemska förmågor på plats. Truppen inför nästa säsong har nu utökats med Albion Ademi som flyttar över från FC Inter. 20-åriga Ademi har spelat totalt 55 ligamatcher under karriären.

IFK skriver i sitt pressmeddelande att Albion Ademi kritat på ett kontrakt av modellen 1+1 år med klubben.

Ademi har representerat totalt tre ligaklubbar under karriären: fostrarföreningen TPS, PS Kemi och senast FC Inter. Sammanlagt har det blivit 55 matcher och totalt sju mål för anfallaren.

Klubben skriver att flera andra adresser var aktuella för anfallaren som till slut kom fram till att Åland var den rätta adressen för att ta ett nytt kliv i karriären.

– Det visar att vi tror mycket på varandra. Vi på honom och han på IFK och vår fortsatta satsning. Jag tror att Albion har alla chanser att riktigt blomma ut i vår omgivning och bli en stark offensiv kraft hos oss, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson i pressmeddelandet.

Albion Ademi.
Albion Ademi representerade Finland ännu i U19-landslaget. Albion Ademi. Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press Albion Ademi

Albion Ademi har både finländskt och albanskt medborgarskap och har representerat båda länderna i juniorlandslagen. För Finland blev det totalt 20 landskamper innan han valde att i U21-landslaget representera Albanien. Där har det blivit en landskamp hittills.

Ademi är det andra unga löftet att flytta över från FC Inter till IFK Mariehamn.

IFK har under den senaste månaden skrivit kontrakt med Frans Grönlund (tidigare Pargas IF), Maximo Tolonen (SJK) och Niilo Mäenpää (FC Inter) som gör brorsan Aapo sällskap igen.

För två dagar sedan meddelade IFK att de fortfarande behöver skriva kontrakt med fem till sex spelare. Enligt Mattsson har klubben främst i nuläget fokuserat på att värva inhemska förmågor. I och med kontraktet med Ademi är nu de pusselbitarna på plats.

– Nu har vårt minimikrav av "Home Grown" spelare fyllts. Nu kan jag jobba vidare med att bygga truppen med spelare oberoende om det är inhemska eller utlänska, säger Peter Mattsson.

IFK Mariehamn tappade efter den gångna säsongen bland annat Robin Sid och Keaton Isaksson (till SJK) samt Daniel Sjölund som avslutade karriären.