Hoppa till huvudinnehåll

Serge Atakayi lämnar Rangers – återvänder till SJK: "Vi kan vara nöjda över att han valde just oss"

Serge Atakayi jublar
Serge Atakayi representerade SJK i tre månader förra säsongen. Serge Atakayi jublar Bild: Emil Hansson / AOP fotboll,Seinäjoen Jalkapallokerho,Serge Atakayi

Det blev inget genombrott i Glasgow Rangers för Serge Atakayi. Nu väljer den 20-åriga talangen att återvända till Finland och SJK, där han spelade under en del av förra säsongen. Denna gång handlar det inte om ett lån, i stället köper Seinäjokiklubben loss Jaroprodukten för en summa som uppges ligga närmare 120 000 euro.

Atakayi lånades inför den förra sommaren från Rangers till just SJK. I fotbollsligan gjorde han då ett mål på tio matcher för Seinäjokiklubben.

20-åringen lämnade SJK i juni för att försöka knipa en plats åt sig i Rangers A-lag. Atakayi sade tidigare att Rangerstränaren Steven Gerrard ansett att han skulle vara en man för representationslaget denna säsong.

Men några framträdanden med den skotska storklubbens A-lag har det inte blivit för Atakayi denna säsong och nu väljer yttern att lämna klubben.

SJK meddelar att man köpt Atakayi från Rangers. 20-åringen hade kontrakt med den skotska klubben till sommaren.

– Det känns riktigt bra att återvända till Seinäjoki. Jag är så glad över det här och det känns bra att allt ordnade sig. Jag vill bara spela, det är en viktig sak för mig, kommenterar Atakayi på SJK:s webbplats.

– Att förverkliga den här övergången var en arbetsseger för oss, och vi kan vara nöjda över att han valde just oss, säger SJK:s sportchef Richard Dorman.

Hoppa över Twitterpostning

Sexsiffrig övergångssumma

Kontraktet med Atakayi är tvåårigt. Varken Rangers eller SJK avslöjar övergångssummans storlek, men enligt uppgifter till Daily Record betalar Seinäjokiklubben runt 100 000 pund för talangen, det vill säga kring 117 000 euro.

Atakayi flyttade till Rangers från Jaro år 2016 som 17-åring och gjorde ett inhopp för klubben i den skotska ligan.

– Han är ung, snabb och har en rätlinjig spelstil, i SJK kommer han att ta nästa steg. Han behöver ha runt sig ett lag som utnyttjar hans styrkor, säger den färska SJK-lotsen Jani Honkavaara.

– Han har enormt med potential som vi tillsammans ska få ut.

Liganian SJK har hämtat in flera spelare sedan säsongsslutet. Bland annat har Niko Markkula, Tero Mäntylä, Keaton Isaksson, Robin Sid, Tuco och Mehdi El Moutacim värvats.

Läs också