Hoppa till huvudinnehåll

Äntligen! Tim Sparv visar sig i födslodräkten: "Ett löfte är ett löfte"

Tim Sparv firar.
Tim Sparv höll sitt löfte. Tim Sparv firar. Bild: Yle/ Tomi Hänninen Tim Sparv,Finlands herrlandslag i fotboll

”Om vi tar oss till EM springer jag naken på torget”. De flesta som följt med finländsk idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet under det gångna året torde minnas dessa legendariska ord. Det blev EM för Finlands del, och nu infriar Tim Sparv sitt löfte – åtminstone nästan.

"Sano mitä varot, varo mitä sanot".

Kipua-låten från 2013 är en av rapartisten Mikael Gabriels många kända låtar. I den sjunger han att man ska "säga vad man aktar och akta vad man säger".

Bra sagt och ack så sant. Åtminstone i vissa fall. Som när herrfotbollslandslagets kapten Tim Sparv i en svag stund för Sportliv sade att han springer naken på torget om Finland tar sig till EM.

.

Finland tog ju sig sedan som bekant till EM och senast då började människor undra när och var Sparv tänkte infria sitt löfte.

Som tur specificerade inte Sparv vilket torg han skulle välja för sina eskapader i födslodräkten. Nu infriar han nämligen förväntningarna genom att posera naken på – kanske inte ett torg, men i alla fall – en brygga på sydligare breddgrader.

– Ett löfte är ett löfte. Jag trodde jag skulle komma undan med det här, men ni påminde mig hela tiden om det. Nästa år håller jag käft, skriver Sparv på sitt Instagramkonto och kryddar med taggen #nakedrun.

Öppna Instagram-inlägget

– Tack för era påminnelser och ett ännu större tack för ert stöd under det gångna året. Det har varit otroligt på så många sätt. Framåt mot ett nytt år med nya galna löften, skriver Sparv på Twitter.