Hoppa till huvudinnehåll

Namnlista för Skogby-chauffören har samlat nästan 12 000 namn

En grushög framför plankorsningen var Skogbyolyckan inträffade.
Plankorsningen i Skogby. En grushög framför plankorsningen var Skogbyolyckan inträffade. Bild: Marica Hildén / Yle Västnyland,Raseborg,Skogby, Raseborgs stad,rättegång,Ekenäs,Plankorsningsolyckan i Raseborg 2017,olycksplatser,Västra Nylands tingsrätt,järnvägar,Plankorsning,skogby

Den namninsamling som kräver ett slut på rättsprocessen kring Skogbyolyckan har nu samlat nästan 12 000 namn. I olyckan som skedde för två år sedan dog tre beväringar och elva personer skadades.

Enligt initiativtagaren, Karlebybon Anne Yrjänä, vill många på det här sättet visa sitt stöd för den yngling som körde fordonet vid olyckan i Raseborg där tre beväringar omkom.

Yrjänä säger att namnlistan kommenteras flitigt. På två månader har listan fått kommentarer som täcker nästan 100 sidor.

Enligt Yrjänä är de som kommenterat rörande eniga om att man måste ge stöd till chauffören.

Tingsrätten friade chauffören från alla åtalspunkter men biträdande riksåklagare Jukka Rappe beslöt att överklaga till hovrätten.

De flesta som skrivit under namnlistan på nätet är från Helsingfors, Karleby och Esbo.

I olyckan som skedde för två år sedan dog tre beväringar och elva personer skadades. En av de omkomna var från Pedersöre, en från Karleby och en från Vanda.

Iina Kluukeri - Yle Kokkola, översättning och bearbetning av Ida-Maria Björkqvist