Hoppa till huvudinnehåll

Norska damtränaren säker på att andraplatsen svider för Therese Johaug: "Det är bra att hon blir pressad och till och med kan bli besegrad"

Therese Johaug gapar.
Therese Johaug blev tvåa i dagens jaktstart. Therese Johaug gapar. Bild: /All Over Press Therese Johaug

Ingvild Flugstad Östberg stod för en skräll i dagens jaktstart på 10 kilometer klassiskt i dag och besegrade Therese Johaug efter en spurtduell. Det norska damlandslagets tränare Geir Endre Rogn tror att det är bra för Johaug att åka på en förlust, trots att hon är i toppform.

För första gången på nio månader förlorade Therese Johaug ett distanslopp efter att ha förlorat en spurtduell mot Ingvlid Flugstad Östberg.

– Det är nästan obeskrivligt. Jag vet hur stark Therese är. Att det gick så här bra hade jag inte vågat hoppas på, sade fjolårets Tourvinnare Flugstad Östberg till NRK.

Flugstad Östberg hade lyckats besegra Johaug en gång tidigare i karriären. Efter dagens lopp var Johaug glad för Flugstad Östbergs skull, som missat flera tävlingar denna säsong på grund av hälsoproblem.

– Det var väldigt kul att det var Ingvild som fick vinna. Det var ju nära redan i går (under individuella starten), sade Johaug efter loppet enligt Expressen.

– Med tanke på vad hon gått igenom så betyder den här segern extra mycket för henne.

Tränaren: "Klart att hon är missnöjd"

Norges damlandslagstränare Geir Endre Rogn tror att Johaugs 0,7-sekundersförlust gör gott för distansdrottningen.

– Det är bra att hon blir pressad och till och med kan bli besegrad, och att hon är i god form när det händer, sade han för NRK.

Johaug förlorade ett distanslopp senast i världscupavslutningen i Kanada i våras. Då var Stina Nilsson starkare med 0,2 sekunders marginal i masstarten på 10 kilometer klassiskt.

– Det är klart att hon är missnöjd. Hon känner att hon är starkast och har visat genom hela säsongen att hon är det, fortsatte Rogn.

Touren fortsätter med masstart i Val di Fiemme på fredag.