Hoppa till huvudinnehåll

Se situationerna som rörde upp känslorna i Finlands JVM-kvartsfinal: "Det där är fult, det kan till och med vara livsfarligt"

Känslorna svallade i den första perioden mellan Finland och USA. Två fula tilltag fick många att fråga sig vad domarna sysslar med.

Inledningen av Finlands JVM-kvartsfinal präglades av upprörda känslor. I stället för mål var det tacklingar som stod i fokus.

Alldeles i matchinledningen var det Kristian Tanus som startade med en armbåge i ansiktet på amerikanen Jack Drury. Drury viftade med armarna och frågade varför det inte blev en utvisning.

– Han lyfter armbågen och sätter den i ansiktet. Om vi pratar om matchstraff är det där ett läge att diskutera. Det där är fult, säger Yles expert Tuomas Tuokkola.

Med några minuter kvar av perioden kom nästa situation. Den här gången var det John Beecher som tacklade Eemil Erholtz i ryggen vid sargkanten.

Erholtz ramlade in i sargen, Beecher fick två minuters utvisning.

– Det där är fult. Det kan till och med vara livsfarligt. Känslan är att domarna har tappat greppet om matchen i och med att de missade Tanus tackling direkt, säger Yle Sportens kommentator Christoffer Herberts.

Matchens domare kommer från Sverige och Ryssland och har goda meriter från sin vardag i ligaspelet i hemlandet. På sociala medier frågade sig många vad de sysslar med.

– Man kan fråga sig varför det bara blir två minuter? Det här är en ful tackling. Han kommer i full fart och borde ha åkt ut. Det var mycket känslor i den här perioden, säger Tuokkola.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport