Hoppa till huvudinnehåll

Beechers fula tackling på Eemil Erholtz i gårdagens kvartsfinal granskas – Finland och Kristian Tanus kommer undan, precis som Kanadas Nolan Foote

Shane Pinto och Lassi Thomson.
Det gick hett till i kvartsfinalen mellan USA och Finland. Shane Pinto och Lassi Thomson. Bild: Vladimir Prycek/All Over Press Lassi Thomson

Fula tacklingar i gårdagens kvartsfinaler i JVM skapade rubriker. Två upprörande tacklingar präglade första perioden i Finlands kvartsfinal: en tilldelad av den finländska anfallaren Kristian Tanus, en av amerikanen John Beecher. Mer än gårdagens utvisning kan vara att vänta för Beecher. Tanus tackling granskas ändå inte och också Kanadas Nolan Foote kommer få inta isen i morgon efter att han åkt i duschen i går.

Tidigt i morse skrev TSN:s Bob McKenzie att internationella ishockeyförbundets disciplinkommitté kommer att granska två situationer från kvarten mellan Finland och USA. Enligt hans uppgifter gällde bara den ena det amerikanska laget och mer specifikt Beechers tackling på Eemil Erholtz.

På basen av den informationen skulle den andra granskningen gälla det finländska laget enligt McKenzie.

Hoppa över Twitterpostning

Enligt Yle Urheilus uppgifter stämmer informationen vad gäller Beecher och hans tackling granskas av IIHF.

Situationen där Kristian Tanus gav Jack Drury en armbåge i ansikte lär ändå inte ska granskas och han kommer inte att få följder för tilltaget. Det bekräftar landslaget för Yle Urheilu i dag.

Tanus kom undan en utvisning för situationen också i matchen. Att han inte får följder för tilltaget är en lättnad för Finland som redan förlorat en anfallare. Tanus är dessutom lagets bästa poängplockare i nuläget.

Därmed borde Finlands lag vara intakt inför morgondagens semifinal mot Kanada. Precis som också Kanadas trupp.

Hoppa över Twitterpostning

Också kvartsfinalen mellan Kanada och Slovakien bjöd nämligen på en ful tackling i går. Kanadas Nolan Foote åkte i duschen med matchstraff efter en tackling i sarghörnet bara knappa minuten in i matchen.

Enligt Bob McKenzie fick ändå Foote ingen vidare bestraffning och får spela i morgondagens semifinal.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också