Hoppa till huvudinnehåll

Den norska författaren och prinsessan Märtha Louises ex-man Ari Behn begravdes i Oslo

Författaren Ari Behn begick självmord på juldagen, 47 år gammal. Begravningen ordnades i Oslo domkyrka på fredag eftermiddag.

Behn var gift med den norska prinsessan Märtha Louise från 2002 till 2017.

Vid begravningen närvarade den norska kungafamiljen och också kungligheter från andra europeiska kungahus.

Tre svartklädda personer går på rad mot Ari Behns begravning.
Här ses prinsessan Petra Laurentien av Nederländerna och prins Daniel av Sverige gå mot kyrkan där Ari Behn begravdes. Tre svartklädda personer går på rad mot Ari Behns begravning. Bild: AFP / Lehtikuva Prins Daniel,Oslo,Laurentien av Nederländerna
Norges kung och drottning sitter längst fram i en kyrka.
Kung Harald V, drottning Sonja av Norge och kronprinsessan Mette Marit deltog naturligtvis i begravningen. Norges kung och drottning sitter längst fram i en kyrka. Bild: AFP / Lehtikuva Harald V,Drottning Sonja av Norge,Mette-Marit av Norge
Två kvinnor står vid vit kista som omges av flera blomkransar.
Ari Behns dotter Maud Angelica Behn håller tal på begravningen. Bredvid står prinsessan Märtha Louise av Norge – Behns ex-fru. Två kvinnor står vid vit kista som omges av flera blomkransar. Bild: AFP / Lehtikuva Oslo,Prinsessan Märtha Louise av Norge,begravning,Ari Behn,Maud Angelica Behn
En fullsatt kyrka sörjer Ari Behm. Fotografiet är taget uppifrån.
Ari Behn begravdes i en fullsatt Oslo Domkyrka. En fullsatt kyrka sörjer Ari Behm. Fotografiet är taget uppifrån. Bild: AFP / Lehtikuva Oslo,Ari Behn

Därtill deltog flera av Norges ministrar, skriver NRK. Bland annat statsministern Erna Solberg, finansminister Siv Jensen och kulturminister Trine Skei Grande. Även Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg närvarar vid begravningen.

Ari Behn slog igenom som författare 1999 med novellsamlingen Trist som faen. Efter det har han skrivit ytterligare två novellsamlingar, flera romaner, ett teatermanuskript och boken Fra hjerte til hjerte som han skrev tillsammans med prinsessan Märtha Louise.

Ari Behn blev 47 år gammal.