Hoppa till huvudinnehåll

Nej till padeltennis i Östra hamnen i Hangö

Två kvinnor spelar padel i S:t Karins
Padel eller padeltennis kommer ursprungligen från Latinamerika. Det har blivit en populär sport också i Norden. Bilden är från St: Karins. Två kvinnor spelar padel i S:t Karins Bild: Yle/Fredrik Häggman Padeltennis,s:t karins,Racketsport

Det blir inga padeltennisbanor i Östra hamnen i Hangö. Tekniska nämnden sade efter omröstning nej till anhållan av två privatpersoner.

De ville bygga två stycken 200 kvadratmeter stora banor i Östra hamnen. Padeltennis är en kombination av tennis och squash och spelas med fyra spelare.

Hangös jordbyggnadschef Jukka Takala hade föreslagit att nämnden skulle förorda att det placeras två padeltennisbanor i strandparken i Östra hamnen.

Nämnden var av en annan åsikt. Endast ordförande Jarkko Immonen (SDP) var för att banorna skulle placeras i strandparken.

Om nämnden skulle ha förordat banorna skulle frågan ha gått till miljönämnden eftersom det skulle ha behövts ett undantag från planen.

Tekniska nämnden behandlade anhållan första gången i oktober. Då remitterades ärendet eftersom man ville söka en annan plats i strandparken.

Till mötet i december hade det hittats en annan plats. Men nämnden sade alltså nej till banorna.

Läs också