Hoppa till huvudinnehåll

Fin utmärkelse för Kevin Lankinen – får spela All Star-match: ”Roligt när folk uppskattar mina insatser”

Kevin Lankinen blickar åt sidan.
Kevin Lankinen gör en stark säsong i AHL. Kevin Lankinen blickar åt sidan. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Kevin Lankinen

Kevin Lankinen var mitt uppe i förberedelserna inför nattens match mot Iowa Wild när beskedet kom. Han har blivit nominerad till AHL:s All Star-match om några veckor. Det låter ganska bra att få åka till Kalifornien och spela, säger Lankinen.

Kevin Lankinen har haft en bra höst för Rockford Icehogs i AHL. Lankinen har vaktat målet i 15 matcher och vunnit sju av dessa.

Ligan har också noterat Lankinens insatser i målet och nu har han blivit nominerad till AHL:s All Star-match i slutet av januari. Lankinen tar plats i Central-divisionens lag.

– Det är en stor ära att få den utmärkelsen efter en bra start på säsongen, det är inte lätt att bli uttagen. Det är roligt när folk uppskattar mina insatser men jag måste också tacka mina lagkamrater, vi har gjort en bra säsong och de har hjälpt mig.

– Det låter ganska bra att få åka till Kalifornien och spela,säger Lankinen i Rockfords intervju.

Förutom Lankinen är ytterligare en finländare nominerad. Målvakten Kasimir Kaskisuo kommer att spela för North-divisionen.

"Många fina tankar"

En av säsongens höjdpunkter hittills för Lankinen var matchen mot Milwaukee Admirals i december då han räddade 55 skott.

– Man spelar många matcher och minns inte alla men naturligtvis minns jag den matchen. Det var en höjdpunkt men det finns flera från starten på träningslägret med Blackhawks, säger han.

Lankinen fick beskedet om nomineringen några timmar innan han skulle vakta målet mot Iowa Wild.

– Det var många fina tankar efteråt. Nyheterna sprids snabbt nu och jag fick många meddelande från familj och vänner.

– Men det är fortfarande många matcher kvar innan uppehållet och det gäller att fokusera på dem nu, säger Lankinen.

Nattens match blev ingen höjdare för Lankinen och Rockford Icehogs. Iowa Wild med Kaapo Kähkönen i målet vann med 5–1. Lankinen räddade 30 skott i matchen.