Hoppa till huvudinnehåll

Ingen avstängning efter matchstraffet – Nils Höglander spelar mot Juniorlejonen i bronsmatchen

Nils Höglander med pucken framför målet i en match mot Tjeckien.
Nils Höglander får spela i bronsmatchen. Nils Höglander med pucken framför målet i en match mot Tjeckien. Bild: /All Over Press ishockey,Sveriges herrjuniorlandslag i ishockey,Nils Höglander

Nils Höglander fick matchstraff i semifinalen mot Ryssland men tacklingen får inga ytterligare följder. Höglander klarar sig utan avstängning och kommer att spela mot Finland i dagens bronsmatch rapporterar Aftonbladet.

Semifinalen mot Ryssland tog slut i ett tidigt skede för Nils Höglander. Drygt fyra minuter in i matchen satte Höglander in en armbågstackling på den ryske lagkaptenen Grigori Denisenko.

Svensken fick matchstraff för tilltaget och tvingades från sidan se Sverige förlora en riktig thriller efter förlängning.

Efter matchen har internationella ishockeyförbundet granskat tacklingen och beslutat att det inte blir någon avstängning. Det betyder att Höglander kommer att spela i bronsmatchen mot Finland skriver Aftonbladet.

– Kul att ”Nisse" får chans till revansch och att han får en chans att hjälpa laget till en medalj, säger den svenske förbundskaptenen Tomas Montén till tidningen.

Höglander har varit riktigt vass under hela turneringen och samlat ihop 5+5=10 poäng på sex matcher.

Höglander var också en tongivande spelare för Sverige i premiären mot Finland. Då kvitterade Höglander matchen till 1–1 efter ett zorromål.

Läs också