Hoppa till huvudinnehåll

Grupperna för nästa VM klara – Juniorlejonen möter världsmästarna Kanada

Justus Annunen räddar ett skott mot Kanada.
Gruppspelsmatch mot Kanada väntar i nästa turnering för Finland. Justus Annunen räddar ett skott mot Kanada. Bild: /All Over Press ishockey,Finlands herrjuniorlandslag i ishockey,Kanadas herrjuniorlandslag i ishockey

Junior-VM avslutades på söndagen med Kanada som världsmästare. Samtidigt klarnade det också hur grupperna i nästa turnering ser ut. Finland kommer att spela sina matcher i Edmonton.

Junior-VM 2021 arrangeras i Kanada med Edmonton och Red Deer som värdstäder. Lagen i grupp A spelar sina matcher i Edmonton och det blev även Finlands grupp.

Etta, fyra, femman, åttan och nian i årets turnering spelar i Grupp A. Det betyder att Juniorlejonens motståndare i nästa turnering blir världsmästarna Kanada, Schweiz, Slovakien samt Tyskland.

Finland spelade i samma grupp som Schweiz och Slovakien i årets turnering.

Grupp B är på pappret betydligt tuffare och innehåller Ryssland, Sverige, USA, Tjeckien och Österrike. Österrike är nykomling i nästa turnering.

Nästa världsmästerskap startar på annandag jul och pågår till 5 januari 2021. Spelschemat klarnar i ett senare skede. Tidsskillnaden mellan Finland och Edmonton är nio timmar.

Efter nästa turnering återvänder JVM till Europa. Turneringen 2022 spelas i Göteborg och 2023 blir det VM-matcher i Novosibirsk.

Grupperna i JVM 2021:

Grupp A (Edmonton):
Kanada
Finland
Schweiz
Slovakien
Tyskland

Grupp B (Red Deer):
Ryssland
Sverige
USA
Tjeckien
Österrike