Hoppa till huvudinnehåll

Kanalförvirring fick ryska fans att fira VM-guld – Tarasenko upptäckte den pinsamma missen efter tio minuter: ”Såg sig själv i matchen”

Ryska spelare firar ett mål
Ryska spelare firar ett mål Bild: /All Over Press ishockey,Rysslands herrjuniorlandslag i ishockey

En illa tajmad repris gjorde att en del ryska fans trodde att Ryssland vann VM-guld på söndagskvällen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Tv-kanalen Match TV visade en repris från 2011 samtidigt som den riktiga finalen sändes på en annan kanal.

Kanada spelade hem JVM-guldet på söndagskvällen då man vände ett tvåmålsunderläge mot Ryssland och vann med 4–3. För Ryssland var det en tung förlust och laget har och sedan guldet 2011 varit med i fyra finaler och förlorat alla.

Men en del ryska fans trodde att guldtorkan bröts på söndagskvällen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Det här på grund av en illa tajmad repris.

Channel One och Match TV har sänt mästerskapet i Ryssland och på söndagen visade båda kanalerna olika finaler samtidigt. På Channel One kunde man se den aktuella finalen och på Match TV sändes en repris på finalen från 2011.

Ryssland besegrade Kanada med 5–3 i finalen 2011 och det ska ha fått ryska fans, som inte uppfattat vilken kanal som gällde, att fira guldet och bland annat publicera bilder på sociala medier.

– Bra jobbat killar, grattis till segern, skrev fotbollsspelaren Dmitrij Tarasov på sociala medier.

Jana Tarasenko, hustru till NHL-proffset Vladamir Tarasenko, skrev på Instagram att de hade tittat på matchen från 2011 i tio minuter och trott att det var direktsändning. Missen upptäcktes då ett bekant ansikte dök upp i rutan.

– Han såg sig själv i matchen, skrev Tarasenko.

Vladimir Tarasenko gjorde själv 3–3-kvitteringen mot Kanada i den tredje perioden 2011.

Match TV har inte svarat på AP:s fråga om varför reprisen sändes samtidigt som finalen.