Hoppa till huvudinnehåll

Pärmäkoski tillbaka när världscupen fortsätter i Tyskland – touråkarna får vila

Krista Pärmäkoski i skidspåret.
Krista Pärmäkoski är tillbaka efter sjukdom. Krista Pärmäkoski i skidspåret. Bild: imago / All Over Press Krista Pärmäkoski

Krista Pärmäkoski har tillfrisknat och kommer att tävla när världscupen fortsätter i Dresden inkommande helg. På programmet står individuell sprint och lagsprint i fristil.

Det blev inget Tour de Ski för Krista Pärmäkoski den här gången. Dagen innan touren körde igång kastade hon in handduken på grund av sjukdom.

Pärmäkoski har spenderat de senaste dagarna hemma i Finland och nu är hon frisk igen och redo att tävla.

Pärmäkoski finns med i truppen som åker till Dresden där man tävlar i individuell sprint på lördag och lagsprint på söndag.

Ingen av de blåvita åkarna som tävlade i Tour de Ski kommer att åka till Dresden. Därmed består Finlands damlag förutom Pärmäkoski av Katri Lylynperä, Tiia Olkkonen och Jasmi Joensuu.

I herrtruppen återfinns Ristomatti Hakola, Joni Mäki, Verneri Suhonen och Lauri Vuorinen. Hakola och Mäki tog en pallplacering i den senaste lagsprinten i Planica före jul.

I Val di Fiemme avgörs tävlingar i nordisk kombination och backhoppning under helgen.

Andreas Alamommo och Jarkko Määttä tävlar i backhoppning medan Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Arttu Mäkiaho och Wille Karhumaa försvarar Finlands färger i nordisk kombination.

Dambackhopparna tävlar i Sapporo. Finland ställer upp med laget Susanna Forsström, Julia Kykkänen och Jenny Rautionaho.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport