Hoppa till huvudinnehåll

Valtteri Bottas vet hur Lewis Hamilton ska besegras nästa säsong – tänker minimera sina misstag: "Kanske jag är lite mer envis"

Valtteri Bottas i depån.
Valtteri Bottas. Valtteri Bottas i depån. Bild: AOP Valtteri Bottas

Trots att han åter fick se sig besegrad av stallkamraten Lewis Hamilton så ger Valtteri Bottas inte upp. Mercedesföraren säger sig ha på klart hur han ska kunna vara bättre än Hamilton nästa säsong.

2018 var ett fall framåt för formel 1-föraren Valtteri Bottas. Finländaren stod för sin bästa säsong hittills och gav stallkamraten Lewis Hamilton en match särskilt i början och i slutet av säsongen.

Hamilton drog ändå ifrån i sammandraget, bland annat på grund av Bottas ojämna tag i mitten av säsongen. Inför ett nytt år med samma stall och stallkamrat säger sig Bottas veta vad som krävs för att vara bättre än Hamilton.

– Jag har nog det rätt så klart för mig. Vi arbetar mycket med stallet och ingenjörerna för att jag ska kunna bli jämnare.

– Jag måste fortfarande bli bättre på att vänja mig vid olika förhållanden, men det viktigaste är att minimera misstag, tror Bottas i Autosports intervju.

Lewis Hamilton och Valtteri Bottas på podiet.
Valtteri Bottas vill slå stallkamraten Lewis Hamilton nästa säsong. Lewis Hamilton och Valtteri Bottas på podiet. Bild: All Over Press Lewis Hamilton,Valtteri Bottas

Hamiltons framgångar ger motivation

F1-säsongen 2019 resulterade i fyra gp-segrar, fem kvalsegrar och 11 andra pallplatser för 30-åriga Bottas.

Men om man ska vara bättre än den sexfaldiga världsmästaren Hamilton måste man göra ännu färre misstag.

– I vissa kval gjorde jag missar som försvårade tävlandet. Och visst fanns det tävlingar där jag gjorde misstag, såsom i Hockenheim (avbröt). Jag förlorade en hel del poäng där, säger Bottas.

Finländaren ser flera detaljer som kan bli bättre, bland annat gällande körstil och kontroll av däcken.

– Det att det är så svårt att besegra honom (Hamilton) får mig att orka kämpa på. Och det kräver mycket. Det pushar mig framåt varje dag.

– Det finns alltid något som kan bli bättre. Kanske jag är mer envis (numera, reds. anm.) , avslutar Bottas.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport