Hoppa till huvudinnehåll

Digitalbyrå i Ekenäs fick nationellt pris för webbplats för gitarrer

Monica Javanainen jobbar i Fixhuset i Ekenäs.
Monica Javanainen är vd för byrån som finns i Fixhuset i Ekenäs. Monica Javanainen jobbar i Fixhuset i Ekenäs. Bild: Marica Hildén / Yle Ekenäs,Raseborg,Västnyland,monica javanainen

Byrån JCO Digital tog första pris och vann dessutom publikomröstningen i Finnish Web Awards som utser landets bästa webbsidor.

Ekenäsföretaget belönades med första pris för en gitarrbyggarsajt där kunden kan skapa en tredimensionell modell av instrumentet.

Publikens röster gick till en webbtjänst där det går att beställa laboratorieprov utan remiss av läkare. Det här projektet kom på andra plats i huvudtävlingen.

Kring 35 000 personer deltog i publikomröstningen.

Ekenäsföretaget vann också första pris i underkategorierna för bästa bildsättning, bästa text och bästa design ur användarens synvinkel.

I Finnish Web Awards jury sitter bland annat Nokias tidigare vd Jorma Ollila, numera styrelseordförande i Outokumpu, och Supercells grundare och vd Ilkka Paananen.

Vd Monica Javanainen säger att hon är tacksam över framgången och att det är en ett privilegium att få vara med i så intressanta och utmanande projekt.

Byrån grundades år 2008.