Hoppa till huvudinnehåll

Ny info om knarkfallet i Esbo: Polisen beslagtog över 150 kg kokain – fem misstänkta har gripits

Lastbil vid förrådet som ägs av Algol Chemicals där inkråktare bröt sig in i december.
I december bröt sig maskerade män in i ett förråd som ägs av Algol Chemicals. Bolaget misstänks inte vara inblandat i fallet. Lastbil vid förrådet som ägs av Algol Chemicals där inkråktare bröt sig in i december. Bild: Lehtikuva Esbo,lastbilar,narkotikabrott,Algol (tidningen)

Polisen beslagtog mer än 150 kilogram kokain i samband med narkotikabrottet som uppdagades i Esbo i mitten av december, meddelar polisen i Västra Nyland.

Fallet började nystas upp i december då flera män bröt sig in i ett kemikalieförråd i Karamalmen i Esbo. Senare uppgav polisen att de gripit flera personer vid Olympiaterminalen i Helsingfors.

Polisen berättar nu att de har gripit fem misstänkta personer. Deras inblandning i brottet utreds fortfarande.

De misstänkta är i 20–30-årsåldern och är bosatta i Sverige och Danmark.

Polisinrättningen i Västra Nyland har utrett fallet i samarbete med Tullen och Centralkriminalpolisen. Man samarbetar även med myndigheterna i Sverige, Danmark, Holland, Europol och Eurojust.

Det rör sig om det största kokainbeslaget någonsin i Finland. Utredningsledaren, kriminalkommissarie, Lauri Hakkala sa tidigare i en intervju för Yle Uutiset att det största kokainbeslaget han kände till innan det här var 20 kilogram.

Hakkala bedömde samtidigt att narkotikan inte nödvändigtvis var ämnade för den finländska marknaden. Han tror att förundersökningen i sin helhet kommer att dröja flera månader.