Hoppa till huvudinnehåll

Slut på spekulationerna: John Hynes ny tränare i Nashville Predators

John Hynes
John Hynes har tidigare tränat New Jersey Devils. John Hynes Bild: Patrick Gorski/Icon Sportswire NHL,ishockey,John Hynes

Det blev inte Karl Taylor. Inte heller Pete DeBoer eller Rikard Grönborg. Nashville Predators satsar på John Hynes som tränare. Hynes tränade senast New Jersey Devils.

Under tisdagsmorgonen gick Nashville Predators ut med att man sparkat tränaren Peter Laviolette. Det förväntade topplaget har haft en tung start på säsongen och nu var förtroendet för Laviolette förbrukat.

Spekulationerna om Laviolettes efterträdare tog fart direkt. Tränare som Karl Taylor, Pete DeBoer, Rikard Grönborg och John Hynes pekades ut som tänkbara kandidater.

Nu har klubben gjort sitt val. Det blir John Hynes som ska försöka ta laget till toppen.

– John Hynes är en smart ung tränare och en stor ledare. Han kan utveckla unga spelare på ett effektivt sätt och framgångsrikt motivera rutinerade spelare.

– Vi är övertygade om att han har det som krävs för att få ut all den potential som finns i laget, säger Nashvilles general manager David Poile på klubbens webbplats.

Hynes fick i december sparken från New Jersey Devils efter fem år i klubben. Nashville blir hans andra klubb som huvudtränare.

– Det är en enorm möjlighet för mig att få jobba i en framgångsrik organisation och med ett lag som har mycket talang och fenomenala fans, säger han.

Nashville ligger på elfte plats i öst och avståndet upp till Winnipeg på sista slutspelsplats är fem poäng.

John Hynes första match med Nashville blir mot Boston under natten till onsdag.