Hoppa till huvudinnehåll

Storbrand i parkeringshus vid flygplats i norska Stavanger – flygtrafiken stoppad

Karta över Norge och en referenskarta med norra Europa
Karta över Norge och en referenskarta med norra Europa Bild: Yle Norge,Stavanger

Flygtrafiken har stoppats i Stavanger i Norge efter att en omfattande brand brutit ut i ett parkeringshus vid flygplatsen. En del av parkeringshuset har kollapsat och omkring 300 bilar har förstörts. Människor på närliggande hotell har också evakuerats.

Branden ska ha börjat på bottenvåningen men snabbt spridit sig till första våningen. En del av parkeringshuset har kollapsat och brandchefen befarar att hela huset riskerar att rasa, rapporterar norska NRK.

– Vi har ingen kontroll på elden, de öppna lågorna och röken, säger Svein Nesse på räddningstjänsten.

Fyra brandbilar med rökdykare är på plats och räddningstjänsten uppmanar folk i närheten att hålla sig inomhus och stänga fönster eftersom röken kan vara skadlig. Också ventilationssystem ska stängas av. Röken är farlig i och med att bilars plastdelar och batterier brinner.

Flygtrafiken stoppades under tisdagseftermiddagen för att underlätta släckningsarbetet. Huruvida det kan återupptas i morgon är ännu oklart. Räddningstjänsten misstänker att branden kommer fortsätta hela natten.

Det är inte känt vad som orsakade branden, men det förekommer obekräftade uppgifter om att den kan ha börjat i ett elfordon.

Källa: NRK

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes