Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit förlängde fina sviten – Nicklas Jensen fortsätter att producera

Nicklas Jensen och Henrik Haapala firar ett mål
Nicklas Jensen gjorde två mål mot Spartak Moskva. Nicklas Jensen och Henrik Haapala firar ett mål Bild: Emil Hansson / AOP ishockey,Jokerit,Nicklas Jensen

Det blev ingen ny målexplosion när Jokerit mötte Spartak Moskva på bortaplan. Spartak bjöd upp till dans men Jokerit avgjorde i förlängningen. Laget har nu tagit poäng i tretton raka matcher.

December var en fenomenal månad för Jokerit och starten på det nya året har varit lysande. Laget rivstartade 2020 och spelade ut både SKA S:t Petersburg och Dinamo Riga efter noter.

I dagens bortamatch mot Spartak Moskva blev det kämpigare men laget lyckades ta en ny seger. Jokerit vann matchen med 3–2 efter förlängning.

– Vi har ett bra självförtroende just nu och litar på det vi gör. Det syntes också i förlängningen när vi höll i pucken hela tiden. När självförtroendet är bra vinner man matcher, säger tränaren Lauri Marjamäki till Viasat efter matchen.

Jokerit hade inte inte släppt in ett enda mål på åtta perioder men mot Spartak sprack nollan redan efter knappa elva minuter. Efter lite stök och bök framför kassen slog Fjodor Malychin in pucken i powerplay.

Jokerits målvakt Janis Kalnins trodde att han hade kontroll på pucken men centern var framme med klubban och lyfte in ledningsmålet. Målet videogranskades men godkändes efter en stunds debatterande.

Jensen tvåmålsskytt

Jokeritspelarna lät sig ändå inte nedslås av målet och en dryg minut senare kom kvitteringen. Niklas Jensen, som gjorde hattrick i den senaste matchen, frispelades framför målet och prickade in 1–1.

Spartak gick upp i ledning igen i slutet av den första akten men i mitten av den andra perioden var det Jensens tur att kliva fram igen. Den formstarke dansken skapade på egen hand en målchans från ingenstans och dunkade in sitt nionde mål den här säsongen.

– Spartaks andra mål var lite turligt men första perioden var inte vår bästa, säger Marjamäki.

Båda lagen hade chanser att avgöra matchen i den tredje perioden, bland annat varsin stolpträff, men målvakterna höll tätt. Matchen gick till förlängning och den hann bli ungefär en och en halv minut gammal innan Sami Lepistö sköt Jokerit till seger.

Resultat:

Spartak Moskva – Jokerit 2–3 (1–1, 1–1, 0–0, 0–1)
10.47 1–0 Fjodor Malychin pp
13.02 1–1 Nicklas Jensen (Henrik Haapala)
18.46 2–1 Andrej Kuteikin (Kaspars Daugavins, Ilja Zubov)
27.44 2–2 Nicklas Jensen (Jesse Joensuu, Peter Regin)
61.39 2–3 Sami Lepistö (Henrik Haapala, John Norman)

Läs också