Hoppa till huvudinnehåll

Polisen hämtade hund som var fripassagerare på en buss i Åbo – innan gripandet hann hunden ta en selfie med busschauffören

En hund ligger över två säten på en tom buss. I förgrunden syns busschaufören, en skallig man med glasögon som tar bilden som en selfie.
Busschauffören Hicham Boujlal hann ta en selfie med sin fripassagerare innan hunden hämtades av polisen. En hund ligger över två säten på en tom buss. I förgrunden syns busschaufören, en skallig man med glasögon som tar bilden som en selfie. Bild: Hicham Boujlal hund

Sydvästra Finlands polisinrättning fick på torsdagskvällen ett minst sagt speciellt uppdrag. En busschaufför kontaktade polisen i Åbo på grund av en fripassagerare i form av en hund.

Men det var inte direkt någon traumatisk upplevelse för busschauffören Hicham Boujlal. Tvärtom så tyckte han det hela var väldigt kul.

- I dag fick jag en lite ovanlig passagerare. Hunden klev på ensam och satte sig bredvid mig. Men det var en väldigt snäll hund som också gärna ville ta en selfie med mig, säger Hicham Boujlal när Yle Åboland ringer upp honom en timme efter händelsen.

Hunden steg på i stadsdelen Starrbacka och hann åka med i Hicham Boujlals buss i ungefär 15 minuter innan polisen dök upp och tog hand om hunden.

- Det var en rolig upplevelse och hunden hade gärna fått åka med mig hela mitt jobbskift.

En hund står på sätet på en buss.
En hund står på sätet på en buss. Bild: Hicham Boujlal hund

Hoppa över Twitterpostning

Polispatrullen såg till att hunden hamnade hos Åbo stads djurhem som sedan efterlyste hundens ägare via sin Facebooksida.

Uppdaterat klockan 21:25: Åbo stads djurhem meddelar att man nu har hittat hundens ägare.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland