Hoppa till huvudinnehåll

Tipsa om en oväntad sevärdhet i Finland till reseguiden Egenlands kommande säsong – de här resmålen finns redan på kartan, vad saknas?

Egenlandin juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén seurassaan suolentisjoukkue Kivenlahden Kireet suolentopallon MM-kisoissa Haukivuorella.
På Egenlands karta hittar du över hundra oväntade resmål. Egenlands programledare Nicke Aldén och Hannamari Hoikkala på träskvolleybollens VM i Haukivuori tillsammans med träskvolleylaget Kivenlahden Kireet. Egenlandin juontajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén seurassaan suolentisjoukkue Kivenlahden Kireet suolentopallon MM-kisoissa Haukivuorella. Bild: Yle/Eva Pursiainen Egenland,Niklas Aldén

Kulturreseguiden Egenland lyfter fram egenartade resmål i Finland som är betydelsefulla för publiken. Vi fortsätter filma år 2020 och vill nu ha just ditt resmålstips: Kolla på vår karta vilka resmål vi redan presenterat och berätta för oss vart du tycker vi ska komma på besök.

Publikens tips har fört Egenland på en överraskande resa till över hundra resmål runt om i Finland. Under resan har publiken fått stifta bekantskap med de mest fantastiska personligheter, häpnadsväckande evenemang och originella platser som vårt egenartade land har att bjuda på.

Nu söker vi nya, oväntade resmål till Egenlands kommande säsong som spelas in år 2020. Du kan tipsa oss om resmål som är till sin fördel endera i den vintriga snöyran eller i sommarsolens värme.

Egenland är en reseguide på nätet och ett tv-program skapat på publikens villkor – alltid på minst två språk

Ruvar din hemstad på en speciell plats eller en hemlig berättelse? Vilken helgalen idé har utmynnat i ett genialt evenemang? Känner du en förortsaktivist eller egensinnig konstnär som skulle charma sockorna av alla finländare med sin personlighet?

Resmålet kan vara stort eller litet, urbant eller naturskönt, briljant i sin enkelhet eller fascinerande i sin mångfald – huvudsaken är att det enligt dig är förtjänt av den stora publikens uppmärksamhet. Kolla på kartan vilka resmål vi redan besökt och ge ditt eget resmålstips här:

Här har vi redan varit

Egenland

Publiken gör Egenland
Egenland är ett tvåspråkigt kulturreseprogram och en reseguide till Finland som lyfter fram era, publikens, bästa och originellaste resmålstips. I dagsläget har Egenland fått in över 4000 publiktips. I programmets webbreseguide hittar du över 100 av dem.

Har du ett smultronställe som Finland borde veta om? Dela med dig av ditt tips med Egenland-redaktionen via tipsformuläret, genom att skriva till oss på egenland@yle.fi eller genom att skicka ett meddelande på instagram.

Egenland finns till för alla
På följande plattformar kan du uppleva vårt unika land:

Är du intresserad av att utbyta tips om unika resmål i Finland? Då är du varmt välkommen med i facebookgruppen Poikkea polulta/På andra vägar. Gruppen administreras av Egenland-redaktionen.

På andra språk: suomeksi, in English, на русском

Läs också

Egenland