Hoppa till huvudinnehåll

Linda Nyman klar för Inter Milano – blir sjätte finländskan i den italienska toppligan: "Hjärtligt välkommen"

Linda Nyman tränar på Sandvikens fotbollsstadion i Vasa.
Linda Nyman. Linda Nyman tränar på Sandvikens fotbollsstadion i Vasa. Bild: Yle/Sebastian Backman Finlands damlandslag i fotboll,fotboll,linda nyman

Efter en säsong i Sverige och Kungsbacka DFF i Damallsvenskan flyttar Karlebybördiga Linda Nyman till sydligare breddgrader. Den nya klubbadressen: ingen annan än Internazionale Milano. Klubben ligger som bäst nia i damernas Serie A.

– Vi vill önska Linda hjärtligt välkommen till Nerazzuri-familjen, skriver Inter Milano på sin hemsida.

Den 25-åriga GBK-produkten Linda Nyman är nämligen klar för Serie A och storklubben Inter Milano.

– Jag är riktigt lycklig över att kunna skriva på för klubben, säger Nyman själv i en video på Inters Twitter-konto.

Närmast kommer Nyman från Kungsbacka DFF i Damallsvenskan, där mittfältaren tillbringade ett år. Innan det hann hon spela flera år i FC Honka i den inhemska damligan.

Säsongen i Sverige gick inte alls enligt planerna då Kungsbacka åkte ur den svenska damligan. Säsongen var klubbens första på högsta nivå någonsin.

Hoppa över Twitterpostning

I Italien hamnar hon också hos en liganykomling. Inter Milano tog klivet in i damfotbollens värld så sent som säsongen 2018/19 och inledde då äventyret i Serie B.

Som bäst ligger Inter nia i ligatabellen. Tuija Hyyrynens Juventus leder ligan med sex poäng ner till Fiorentina. Nora Heroums AC Milan ligger fyra och Paula Myllyojas samt Henna Honkanens Bari har parkerat på tionde plats.

Anna Auvinen spelar också för Inter Milano.

– Allmänna åsikten är att det gått lite i underkant, men alla verkar eniga om att bättre resultat är på kommande, säger Nyman för ÖT.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport