Hoppa till huvudinnehåll

”Riktigt nöjd” Jennie Lindvall tog sig till B-final i supersprinten i Dresden – det varma vädret störde åtminstone inte på 100 meter

Den andra deltävlingen av touren i supersprint på skidor bjöd på fina finländska formbesked – både på dam- och herrsidan. IF Åsarnas Jennie Lindvall tog sig till B-final, medan Verneri Poikonen småskrällde med en plats bland de fyra främsta.

I säsongsdebuten i Östersund åkte Jennie Lindvall ut i semifinalen. Då tourens andra deltävling gick av stapeln i tyska Dresden gick IF Åsarna-åkaren samma öde till mötes – men den här gången lyckades hon ändå förbättra placeringen i B-finalen.

Lindvall, som var sjätte snabbast i kvalet, slutade på andra plats i B-finalen bakom endast norska Lotta Udnes Weng (Tiril Udnes Wengs tvillingsyster) och fixade med andra ord en sjätteplats.

– Jag är riktigt nöjd, säger Lindvall då Yle Sporten når henne per telefon i Dresden på fredagskvällen.

– Jag vet inte vad jag kunde ha gjort bättre. Jag gav verkligen allt i dag, berättar hon.

Starten störde inte

I Östersund hade Lindvall problem med starterna. Även om de inte fungerade optimalt i den tyska storstaden heller var de ändå bättre än för några månader sedan.

– Jag har övat mycket på dem, och alltid kan man ju bli bättre, men jag är nöjd, slår hon fast.

I B-finalen staplade Lindvall lite på slutet, vilket kan ha kostat henne femteplatsen. Men hon hänger inte läpp.

– Jag har inte hunnit analysera vad som gick snett där, missade bara ett steg. Jag vet faktiskt inte riktigt vad som hände, säger Lindvall.

Segern gick emellertid till tjeckiska Tereza Beranova.

Poikonen fyra

På herrsidan representerades Finland i finalpasset av Verneri Poikonen. Poikonen var 15:e snabbast i prologen – men trots det kämpade han via två fotogranskningar sig hela vägen till A-final.

Där kunde han ändå inte rå på tättrion. Segern i herrtävlingen gick till Johannes Hortlund från Sverige med tiden 11,60. Poikonen var 18 hundradelssekunder långsammare.

"9-10 grader"

Banan supersptrintrarna åkte på är den samma som används under världscupshelgen på lördag och söndag. Närmare sagt de sista 100 metrarna på upploppet.

Många har frågat sig hur bra förhållanden det kommer att vara under helgen, då det kommer att vara varmt i Dresden under veckoslutet.

– Det är nog riktigt varmt här. 9-10 grader. Men vår bana var förvånansvärt bra. Riktigt skarp hela finalpasset. Men där vi värmde upp kände man att det var lösare, berättar Lindvall.

Touren i supersprint fortsätter den 24.1 i italienska Marcialonga, där Lindvall också kommer att delta. Den fjärde deltävlingen hägrar redan veckan efter det, men …

– Det krockar med skid-FM i Vörå, så den står jag över. Men i mars fortsätter touren i Moskva och där ska jag också delta, berättar Lindvall.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport