Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Fyra finländare i kvartsfinalerna i Dresdens sprint

Världscupen i skidskytte fortsätter i Oberhof med stafetter. I stafetterna får finländarna agera som statister. Ristomatti Hakola och Krista Pärmäkoski kämpar igen om finalplatser i sprint efter tävlingsuppehållet under Tour de Ski.

Kl. 12.55 Skidskytte damer stafett

Kommentator: Magnus Eklöv
Finland: Mari Eder, Kaisa Mäkäräinen, Suvi Minkkinen, Jenny Fellman

De finska damernas placering beror mycket på hur Eder och Mäkäräinen åker under de två första etapperna. För Minkkinen och Fellman blir det bara att försöka göra sina egna lopp och se hur långt det räcker i resultatlistorna.

De två första stafetterna har gett en 17:e och en 19:e plats. En plats bland de 15 främsta är helt godkänt.

Kampen om segern kommer att bli väldigt intressant. Den här gången finns det ingen klar segerkandidat.

Norge, Sverige, Frankrike, Schweiz känns som de som främst kämpar om segern men beroende på förhållandena i Oberhof kan det vara fler nationer med i kampen.

Kl. 14.25 Längdåkning, sprint, damer och herrar

Kommentator: Leif Lampenius
Damer, sprint, fri teknik: Krista Pärmäkoski, Katri Lylynperä, Jasmi Joensuu, Tiia Olkkonen
Herrar, sprint, fri teknik: Ristomatti Hakola, Joni Mäki, Lauri Vuorinen, Verneri Suhonen

En andra start på världscupsäsongen handlar det idag i Dresden om för såväl Ristomatti Hakola som Krista Pärmäkoski och Joni Mäki. Ingen av dem kunde åka under Tour de Ski och för Pärmäkoski har tävlingspausen varit en månad lång.

Att samla cuppoäng har som sådant redan blivit en bisak, nu handlar vintern om att hitta kanonformen och få till riktigt lyckade lopp av olika slag.

Hakola och Mäki har ändå med sig den inspiration som den strålande lagsprinten i Planica gav dem före jul. För Pärmäkoski är det här med att komma tillbaka starkt i en platt stadssprint i fri teknik en ganska speciell situation.

Startfälten är något reducerade, beroende på själva touren och även att en del stjärnor blev krassliga efter den. Men en rad specialister på just den här typen av sprint finns med.

Sprintcupettorna Jonna Sundling och Johannes Kläbo har tvingats lämna sena återbud. Det här öppnar för att andra åkare mycket väl kan ta ledningen i sprintcuperna.

Maiken Caspersen Falla, Anamarija Lampic och Sophie Caldwell ligger väl till bland damerna, och på herrsidan ska endera Lucas Chanavat eller Federico Pellegrino kunna ta hand om ledningen med lopp i kategorin fullträff.

Av damerna tog Pärmäkoski och Lylynperä sig vidare, medan Mäki och Suhonen fixade kvartsfinal plats på herrsidan. För Ristomatti Hakola blev kvalet en besvikelse.

Kl. 15.10 Skidskytte herrar stafett

Kommentator: Magnus Eklöv
Finland: Tero Seppälä, Tuomas Harjula, Jaakko Ranta, Tuukka Invenius

De finska herrarna hade en dålig dag i sprinten, förutom Seppälä som igen knep världscuppoäng. I stafetten har Finland som lag tyvärr inte mycket att hämta.

Med största sannolikhet kommer herrarna, tyvärr, att bli uppåkta och bortplockade från banan.

I herrstafetten finns det bara en segerfavorit och det är Frankrike. Fransmännen är de enda av toppnationerna som har bästa manskap med i stafetten.

Norge åker utan bröderna Bø, de tyska herrarna är inte i form och Ryssland saknar Loginov. Frankrike kan ta en av historiens mest överlägsna stafettsegrar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport