Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan nätade i första starten för AC Milan – har nu gjort mål under fyra decennier: ”Mitt sinne är fortfarande skarpt”

Zlatan Ibrahimovic firar mål.
Zlatan Ibrahimovic firar sitt mål. Zlatan Ibrahimovic firar mål. Zlatan Ibrahimović

Det dröjde inte länge innan Zlatan Ibrahimovic hittade nätmaskorna i Serie A igen. På lördagen fick Ibrahimovic spela från start för första gången sedan comebacken i ”Rossoneri” - och tackade för förtroendet med årets första fullträff.

Han fick hoppa in då AC Milan spelade 0–0 mot Sampdoria förra helgen – men borta mot Cagliari på lördagen fick Zlatan Ibrahimovic spela från start.

Ibrahimovic befann sig i händelsernas centrum direkt. Matchen hade hunnit bli några sekunder gammal då svensken i en duell knockade Cagliaris Marko Rog med sitt knä. Domaren friade ändå strikern.

Det första målet såg ut att komma redan i den första halvleken, men den farliga nick av Ibrahimovic räddades fint av landsmannen Robin Olson.

Strax efter paus kom 1–0-målet då Leao satte in bollen för gästerna. Med en knapp halv timme på klockan var det Ibrahimovics tur att stiga fram. Zlatan styrde in bollen med en klinisk touch och spikade samtidigt slutsiffrorna till 2–0.

21 år sedan första ligamålet

Målet innebär samtidigt att Ibrahimovic nu nätat i fyra decennium på raken i ligasammanhang. Sitt första ligamål gjorde han för Malmö FF i Allsvenskan säsongen 1999.

– Tränaren vill matcha mig försiktigt med tanke på min ålder, men det är inga problem. Mitt sinne är fortfarande skarpt och kroppen får hänga på. Det är viktigt för en anfallare att försöka vara där framme och ibland går bollen in, säger Ibrahimovic i italiensk tv efteråt enligt SVT.

38-åringen lovar dessutom att formen bara ska bli bättre.

– Jag känner mig bra, men behöver ett par matcher för att komma i form. Vi fick tre poäng här och behöver fortsätta jobba hårt. När du jobbar hårt får du tur med dig, säger "Ibra".

AC Milan ligger som bäst åtta i Serie A, men har spelat en match mer än såväl Napoli, Torino som Bologna som alla i och med en seger kan passera storklubben i tabellen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport