Hoppa till huvudinnehåll

Ristomatti Hakola har ingen förklaring till gårdagens sprintflopp – medger att han är i karriärens tuffaste situation: "Ganska vilse är man just nu"

Ristomatti Hakola skidar.
Ristomatti Hakola fick bara skida sprintkval i Dresden i går. Ristomatti Hakola skidar. Bild: EPA-EFE/All Over Press Ristomatti Hakola

Gårdagens världscupsprint i Dresden gick åt skogen för Ristomatti Hakolas del. Orsaken? Det har inte Hakola något svar på. "Något riktigt klart svar på hur man kan gå från toppform till en så här bedrövlig form har jag inte", medger han för Yle.

Ristomatti Hakola stod för en riktigt blek insats i Dresdens sprintkval i går.

Finländaren var bara 45:e snabbast i kvalet och var därmed en bra bit ifrån att ens ta sig till kvartsfinal. Att klara sprintkval har brukat vara vardagsmat för Hakola, men denna säsong har varit berg- och dalbana för honom.

I går kändes det riktigt motigt, konstaterar Hakola.

– Ibland är idrott svårt. Något riktigt klart svar på hur man kan gå från toppform till en så här bedrövlig form har jag inte. Jag försöker klura ut vad jag borde göra till näst, funderar Hakola i Yles intervju.

28-åringen stod över Tour de Ski för att satsa på träning. Nu försöker han hitta formen genom tävling, men även en vilopaus kan vara aktuell inom snar framtid.

– Ganska vilse är man just nu. Vi ska se om om det nu blir bättre genom tävlande. Det här är inte riktigt normalt, att man klarar sig i fem år och nu lyckas man inte på något sätt ta sig vidare från kvalet, säger han.

Hakola tycker att detta är första gången under karriären som han är i en riktigt svår sits.

– Nu prövas man lite. Men jag försöker behålla ett leende på läpparna.

Redan i dag får Hakola en chans till revansch. Trots gårdagens flopp får han fortsätta tillsammans med Joni Mäki. Före jul uppnådde duon en tredjeplats i Planicas parsprint.

Sändningen från lagsprinten i Dresden börjar klockan 14.25 i TV2 och på Arenan och kommenteras på svenska av Leif Lampenius.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport