Hoppa till huvudinnehåll

Senator Cory Booker hoppar av – 14 blir 13 i kampen om demokraternas presidentkandidatur

Cory Booker
Cory Booker meddelade under måndagen att han drar tillbaka sin kandidatur. Cory Booker Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press USA,Demokratiska partiet i USA,Presidentval i USA,Cory Booker

Den demokratiske senatorn Cory Booker drar tillbaka sin kandidatur i det amerikanska presidentvalet efter krassa opinionsmätningsresultat.

Opinionsmätningar visar på att han inte har lyckats övertyga väljarna, vilket ledde till att han inte fick ta del av förra månadens presidentvalsdebatt. Booker blev inte heller vald till den här månadens debatt som ordnas i Iowa på tisdag.

Eftersom han misslyckats med att knipa en plats i debatterna kommer han inte att lyckas samla in tillräckligt mycket pengar för att kunna utmana sina motkandidaterna i kampen om Vita huset. Det uppger han för sina anhängare i ett e-postmeddelande.

Hoppa över Twitterpostning

Booker har setts som en stark röst i debatten om invandringspolitik, jämställdhet och antirasism. Han anses också vara neoliberal i och med sin kopplingar till Wall Street.

Efter Bookers avhopp är det för tillfället 13 demokrater som tävlar om att bli partiets presidentkandidat och utmana Trump i valet i november. Ursprungligen kandiderade 28 demokrater.

Demokraternas presidentkandidat väljs i juli efter primärval i alla delstater.

Cory Booker

MODERAT / CENTER

  • Protesterar mot Donald Trump, och är en stark röst i debatten om invandringspolitik, jämställdhet och antirasism.
  • Anses vara "neoliberal" på grund av sina band till Wall Street.
  • Ung senator från New Jersey. Karismatisk person som kan hålla passionerade tal.
  • Kan visa upp mycket energi - som till och med anses kunna nå gränsen för hyckleri.

Källa: AP

Läs också