Hoppa till huvudinnehåll

Iraniern som filmade nedskjutningen av det ukrainska planet gripen

Utredare bland vrakdelarna i Iran.
176 personer omkom i nedskjutningen den 8 januari. Utredare bland vrakdelarna i Iran. Bild: Rex Features / AOP Iran,flygolyckor,flygolyckan i Iran 2020

Iraniern som filmade nedskjutningen av det ukrainska passagerarplanet förra onsdagen har gripits av det Revolutionära gardet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Till en början förnekade Iran att det låg bakom nedskjutningen, men efter att Irans styre pressades från flera håll - bland annat i och med en video där planet träffas av en missil som spreds på sociala medier - tog Revolutionära gardet på sig ansvaret för nedskjutningen som resulterade i 176 personers död.

Utredningen kring nedskjutningen fortgår, och utredningens resultat kommer presenteras för allmänheten, skriver den iranska nyhetsbyrån Fars - utan att ange desto mer detaljer.

Irans president Hassan Rouhani har hotat med att bestraffa den som bär ansvaret för incidenten, efter Iran erkände att Revolutionära gardets luftvärn skjutit ned planet av misstag i tron om att det var en amerikansk kryssningsmissil.

Källa: Reuters

Läs också