Hoppa till huvudinnehåll

Norwich: Teemu Pukki deltar i idrottsgalan på torsdag och spelar Premier League-fotboll på lördag

Teemu Pukki firar ett mål.
Teemu Pukki har gjort 9 mål på 21 Premier League-matcher i Norwich. Teemu Pukki firar ett mål. Bild: Georgie Kerr/News Images/AOP Teemu Pukki

För fotbollsspelaren Teemu Pukki väntar händelserika dagar. På torsdag deltar han i idrottsgalan, där han kan utses till årets idrottare 2019, och på lördag är han beredd att göra comeback i Premier League efter ett skadeuppehåll på två veckor. Tränaren Daniel Farke säger att Teemu Pukki är viktigare för Norwich än Lionel Messi för Barcelona.

Teemu Pukki är redo att ösa in fler mål då hans Norwich på lördag tar emot Bournemouth i Premier League. Pukki utgick i nyårsdagsmatchen mot Crystal Palace och missade så väl FA-cupmatchen mot Preston den 4 januari som ligamatchen mot Manchester United i lördags.

Norwichs chefstränare Daniel Farke säger till The Pink Un att Pukki är tillgänglig på lördag då laget möter Bournemouth.

Ligajumbon Norwich (14 poäng) är i stort behov av poäng, med 16 omgångar kvar att spela är avståndet till Watford (22 poäng) på torr mark åtta poäng.

Norwich förlorade mot Manchester United med hela 0–4 och Pukkis medverkan hade knappast haft nämnvärd betydelse för slutresultatet. Trots det understryker tränaren finländarens betydelse för laget.

– Det är kritiskt då en av nyckelspelarna saknas. Det gäller även för Barcelona då Lionel Messi saknas. Förmodligen är det en större grej för oss att vara utan Teemu, trots att vi inte kan förlita oss på en enskild spelare.

Årets idrottare?

Efter kvalframgången med landslaget, skytteligasegern i Championship säsongen 2018–19 och succéhösten i Premier League är Pukki förhandsfavorit då Finlands bästa idrottare ska utses i Helsingfors.

Enligt Helsingin Sanomat kommer Pukki att finnas på plats på torsdagens idrottsgala. Idrottsgalan sänds i TV2 klockan 20.00.

Borde Teemu Pukki utses till årets idrottare 2019?

Ja
90.1% (164 röster)
Nej
9.9% (18 röster)
Antal avgivna röster: 182

Läs också

Nyligen publicerat - Sport