Hoppa till huvudinnehåll

Handbollslandslagets täta program fortsätter med EM-kvalet: "Vi ger inget gratis åt motståndaren"

Finlands handbollslandslag höjer på stämningen inför VM-kvalmatchen mellan Finland och Cypern.
EM-kvalmatcher mot Georgien väntar härnäst Finlands handbollslandslag höjer på stämningen inför VM-kvalmatchen mellan Finland och Cypern. Bild: Yle/Kristian Karlsson handboll,Finlands herrlandslag i handboll,Teemu Tamminen,mikael mäkelä

Finlands handbollsherrar fortsätter sitt intensiva program endast några dagar efter VM-kvalet med EM-kvalmatcher mot Georgien. Finland spelar två macther mot Georgien i det sk. Relegation Round, och matchparets vinnare avancerar till det egentliga EM-kvalet.

Finland avancerade direkt till detta stadie, medan Georgien redan inlett sitt kval framgångsrikt. Efter bortamatchen i Tblisi på torsdag spelar Finland hemmamatchen i Riihimäki på söndag.

Finlands landslagstränare Ola Lindgren understryker att man i bortamatchen inte har råd att ge någonting gratis åt motståndaren.

Ola Lindgren blickar åt sidan.
Ola Lindgren leder laget mot Georgien Ola Lindgren blickar åt sidan. Bild: Kalle Parkkinen/Newspix24 Ola Lindgren,Finlands herrlandslag i handboll

- Georgien är en mycket tuff motståndare, och vi har två hårda matcher framför oss. Det är viktigt med ett bra resultat från bortamatchen, sade Lindgren i Handbollsförbundets pressmeddelande.

Georgien spelade tre matcher under veckoslutet men Lindgren tror inte att det gynnar Finland.

- Jag tror inte vi gynnas eftersom de hinner återhämta sig. Dessutom har de säkert fått gott självförtroende efter att ha besegrat Italien.

Finland stannade efter söndagens avslutande VM-kvalmatch på Cypern för att träna i några dagar, och reser därifrån direkt till Georgien.

- Med det beslutet vann vi tid, och sparade på spelarna, eftersom resorna till Cypern och Georgien är långa. Nu kunde vi koncentrera oss i ett par dagar på träning och analys utan extra resande, sade Lindgren.

EM-kvalets andra match Finland-Georgien spelas på söndag klockan 16 i Riihimäkis Cocks-arena.

Källa: Handbollsförbundets pressmeddelande