Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Kaisa Mäkäräinen tillbaka på toppen – fortsätter de hisnande prestationerna i Ruhpolding?

Hon gjorde en av sina bästa skytteprestationer någonsin i svåra förhållanden i Oberhof. Efter att hela säsongen uppvisat darrande skytte gjorde hon i Oberhof en helomvändning. Nu med stort självförtroende är hon ute efter fler framgångar i Ruhpolding. Lyckas hon hålla upp det goda skyttet är hon ostoppbar den här tävlingsveckan.

Iskallt skytte bäddade för säsongens första seger för Kaisa Mäkäräinen. Från att ha haft en träffprocent på 79 innan Oberhof hade hon i Oberhof en träffprocent på 90.

Framförallt i det stående skyttet var hon rysligt träffsäker. Bara 70 procent av skotten stående hade träffat tavlorna hittills under säsongen. I Oberhof var den procenten otroliga 95. Dessutom i väldigt utmanande förhållanden.

En del av orsaken till att skyttet nu igen fungerar bättre är att Mäkäräinen reviderat några av de förändringar hon till den här säsongen gjorde på sin skjutposition.

Nu påminner ställningen mer om den hon skjutit i de senaste åren. Därmed har hon fått en viss säkerhet igen i skyttet.

Men skyttet är en väldig sårbar del av prestationen. Ett minimalt fel eller en känsla av osäkerhet kan förstöra tävlingen på ett ögonblick. Även om Mäkäräinen nu verkar ha fått ordning på en del av problemen i skyttet så är fortsatt framgång inte självklar.

Men lyckas hon prestera nära den nivån hon höll i Oberhof är hon svårslagen även i Ruhpolding.

I Ruhpolding tävlas det den här veckan i sprint, stafett och jaktstart. I damernas sprintlopp på torsdag är de finländska deltagarna Kaisa Mäkäräinen, Mari Eder, Suvi Minkkinen och Jenny Fellman.

Programmet i Ruhpolding

on 15.1 damer sprint kl.15.20 TV2 och Arenan
to 16.1 herrar sprint kl. 15.25 TV2 och Arenan
fr 17.1 damer stafett kl. 15.25 TV2 och Arenan
lö 18.1 herrar stafett kl. 15.10 TV2 och Arenan
sö 19.1 damer jakstart kl. 13.10 TV2 och Arenan
sö 19.1 herrar jakstart kl. 15.25 TV2 och Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport