Hoppa till huvudinnehåll

Fazer överväger att flytta tillverkningen av havreprodukter från S:t Karins - fabriken kan stänga i höst

Havrestrå i närbild.
Arkivbild. Enligt Fazer har efterfrågan på havreprodukter ökat och därför vill bolaget utvidga produktionen. Havrestrå i närbild. Bild: Yle/ Malin Hulkki havre,Skörd,sädesslag

Fazer överväger att stänga sin produktionsanläggning i S:t Karins. Fabriken tillverkar havreprodukter och har 23 fastanställda och 25 visstids- eller timanställda.

Fazer meddelar i ett pressutskick att bolaget har funderat på olika alternativ för att effektivisera verksamheten och möjliggöra tillväxten av havreprodukterna. Därför överväger bolaget att flytta produktionen till Koria-fabriken i Kouvola.

Havreyoghurtburk med sked.
Havreyoghurtburk med sked. Bild: Lotta Sundström / Yle Fazer,havresnack

En modernisering och utveckling av fabriken skulle innebära stora investeringar. Samtidigt skulle det vara svårt att utvidga verksamheten på det nuvarande stället, meddelar Fazer. Nu inleds samarbetsförhandlingar, som gäller hela personalen på enheten i S:t Karins.

Om fabriken stängs, så sker det hösten 2020.

Tillverkningen av havreprodukterna inleddes av familjeföretaget Bioferme i S:t Karins. Företaget köptes upp av Fazer för några år sedan.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland