Hoppa till huvudinnehåll

Ord och inga visor av Patrik Laine i Urheilulehti: ”Spelar ingen roll vad någon Karjala-keps förväntar sig av mig”

Patrik Laine i närbild.
Patrik Laine lägger ut texten i en intervju i Urheilulehti. Patrik Laine i närbild. Bild: AOP Patrik Laine

Patrik Laine skräder inte orden i en intervju för Urheilulehti. Laine som är en av Finlands mest omtalade idrottare lägger bland annat ut texten om de stora förväntningar som det finländska ishockeyfolket har på honom.

Patrik Laine gör redan sin fjärde säsong i NHL trots att han inte är äldre än 21 år. Sen genombrottssäsongen 2015–2016 då han vann JVM-guld, ligaguld med Tappara och utsågs till bästa spelare i VM har han varit en av Finlands mest folkkära idrottare.

Uppmärksamheten har sitt pris. Laine är i blickfånget var han än rör sig men han bedyrar att det inte påverkar honom.

– Jag bryr mig inte alls om vad folk utanför omklädningsrummet tänker och förväntar sig. Det spelar ingen roll vad någon ”Karjala-keps” förväntar sig av mig, säger Laine till Urheilulehti.

Frispråkig citatmaskin

Patrik Laine är, i motsats till många andra proffsidrottare, oerhört frispråkig. Han gick exempelvis hårt åt sin arbetsgivare Winnipeg Jets i en intervju i somras.

– Jag säger alltid saker och ting så som jag upplever dem. Jag har alltid försökt vara mig själv och samtidigt sådan som jag innerst inne är. Det känns som att det har fungerat väl tillsvidare, säger han.

Han tror att hans öppenhjärtiga uttalanden är en av orsakerna till hans popularitet.

– Jag antar att folk är intresserade eftersom jag är en ganska färgstark person. Oberoende om det går bra eller dåligt så verkar folk vara intresserade. Men det spelar ingen roll för mig.

Patrik Laine är på väg att göra sin bästa NHL-säsong i karriären. På 45 matcher den här säsongen har han noterats för 15+28 och +10 i plusminus.