Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Fourcade tillbaka i den gula västen – leder världscupen i Johannes Bøs frånvaro

Då Johannes Bø stod över förra tävlingsveckan tog Martin Fourcade över världscupledningen efter två segrar i Oberhof. I Ruhpolding är Fourcade ute efter fler segrar för att utöka försprånget i totalcupen då Bø är borta även den här tävlingsveckan.

Då Johannes Bø valt att stanna hemma i väntan på familjetillökning har Martin Fourcade tagit över kommandot i världscupen. Efter två segrar på raken har Fourcade tagit över ledningen i totalcupen. Nu i Ruhpolding är han ute efter att förlänga segersviten.

Nu då vi närmar oss VM börjar även många av konkurrenterna visa gryende toppform. Arnd Peiffer Kan med sitt säkra skytte utmana Fourcade i dagens sprint.

Av tyskarna har även Johannes Kuehn visat stark form i spåret. Fourcade får också Fourcade se upp med landsmännen Emilien Jaquelin och Simon Desthieux. Norges Tarjei Bø är garanterat revanschsugen efter förra veckans darriga insatser.

Tero Seppälä som tagit poäng i säsongens alla deltävlingar tog i Oberhof sin bästa placering i år. Om skyttet lyckas för Seppälä kan han mycket väl finnas bland de femton främsta. Seppälä startar idag med nummer 10. De övriga finländarna Olli Hiidensalo har startnummer 63 och Tuomas Harjula nummer 96.

Herrarnas sprint klockan 15.25 i TV2 och på Arenan.