Hoppa till huvudinnehåll

Jonne Virtanen vann i rätten – TPS fick jättenota: ”Har varit på ganska djupa vatten på grund av det här fallet”

Jonne Virtanen.
Jonne Virtanen verkar ha haft rätt hela tiden. Jonne Virtanen. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Jonne Virtanen

Ishockeyligalaget TPS hade inte rätt att häva Jonne Virtanens kontrakt, slår idrottens rättskyddsnämnd fast i en dom som spelaren själv delat på Twitter. Istället tvingas Åbolaget nu ersätta Virtanen med närmare 100 000 euro.

Det var en märklig soppa från första början. Som en blixt från klar himmel meddelade TPS strax innan säsongsinledningen att anhängarfavoriten Jonne Virtanen fått sparken.

Rykten spred sig snabbt om att Virtanen hade varit berusad på en lagresa till Köpenhamn. Andra rykten talade om ett gräl med den dåvarande tränaren Kalle Kaskinen.

Enligt Virtanen själv var det beteendet under en lagmiddag och en återställare på flygplatsen nästa dag som enligt klubben var den officiella orsaken. TPS har inte kommenterat fallet närmare.

Anfallaren vägrade godkänna beslutet och förde avskedandet vidare till idrottens rättsskyddsnämnd. På Twitter skriver Virtanen nu att rättskyddsnämnden fattat sitt beslut – och kommit fram till att TPS agerade fel.

"Har alltid sagt ..."

Enligt en del av domen som Virtanen delat på sociala medier skriver rättskyddsnämnden att TPS nu är skyldiga att ersätta Virtanen med 98 500 euro för utebliven lön samt rättegångskostnaderna som uppgår till drygt 30 000 euro.

TPS skriver själv i ett pressmeddelande att man godkänner domen, även om klubben fortfarande anser att man agerade rätt.

Virtanen är också redo att lämna ärendet bakom sig.

– Jag har alltid sagt att TPS agerade olagligt. Men jag vill understryka att jag inte har problem med klubben utan endast några enstaka individer. Jag har märkt att offentlig smutskastning leder till att andra också drabbas, i värsta fall barn, och därför har jag nu sagt det jag tänker säga.

– Jag vill tacka mina advokater och spelarfacket för den hjälp jag fått. Det största tacket går ändå till min familj och mina föräldrar, som fått mig att orka då jag varit på ganska djupa vatten på grund av det här fallet, skriver Virtanen.

Efter att ha fått sparken spelade Virtanen en kort tid för Tuto innan han gick över till sin nuvarande klubb, danska Herning Blue Fox.

Artikeln uppdaterad efter att TPS skickat ut ett pressmeddelande där man bekräftar domen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport