Hoppa till huvudinnehåll

På tv idag: Norsk stafettdominans på damsidan – säsongens fjärde seger på kommande?

Damernas stafett står på programmet i Ruhpolding på fredag. De norska damerna är skyhöga favoriter. Finland får klara sig utan en förkyld Mäkäräinen.

De norska damerna har vunnit säsongens alla stafetter hittills. Även den här gången är de stora förhandsfavoriter. En fjärde seger för säsongen borde vara en enkel match för Knotten, Tandrevold, Olsbu Røiseland och Eckhoff är en kombo som de andra har svårt att matcha.

Om de övriga pallplaceringarna kämpar Schweiz, Tyskland, Frankrike, Sverige och Ukraina. Sverige ställer upp med samma laguppställning som gett dem OS och VM-silver. Ukraina har samma kvartett som man knep OS-guldet med 2014.

Vitryssland kan vara lite av en svart häst i damstafetten. De vitryska damerna har visat uppåtgående formkurva de senaste loppen, med bland annat Hanna Solas fjärde plats i sprinten.

Det finska laget i stafetten får klara sig utan Kaisa Mäkäräinen som lider av förkylning. De fyra som åker i det finska laget är Mari Eder, Suvi Minkkinen, Sanna Markkanen och Johanna Pykäläinen.

Damer stafett kl 15.25 TV2 och Arenan

Magnus Eklöv står för det svenskspråkiga referatet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport