Hoppa till huvudinnehåll

Tränaren förväntar sig att Pukki är redo för ödesmatchen: ”Om han är i skick att hämta en pokal ska han kunna stå på plan också”

Daniel Farke och Teemu Pukki.
Daniel Farke och Teemu Pukki. Daniel Farke och Teemu Pukki. Bild: Alan Walter / EPA-EFE / All Over Press Daniel Farke,Teemu Pukki

Bottenmöte i Premier League. Tre livsviktiga poäng för ligajumbon Norwich. Då är det väl inget snack om vilken anfallare som ska starta för hemmalaget Norwich? Teemu Pukki är i spelskick, bekräftar tränaren Daniel Farke på fredagen.

Bournemouth hemma.

Det här är matchen som Norwich streckat under med en stor röd tuschpenna i kalendern. Avståndet mellan lagen, som ligger sist i Premier League, är redan sex poäng.

Det innebär att en bortaseger skulle vara förödande för ”Canaries” chanser att klara kontraktet – även om mycket återstår av säsongen.

Lagets främsta målskytt Teemu Pukki tvingades stå över både det senaste ligamötet mot Manchester United och matchen mot Preston i FA Cup. Men på lördag ska han kunna stå på plan, bekräftar Norwich-lotsen Daniel Farke.

– Om han är i skick att hämta en pokal så ska han kunna stå på plan också, skämtar han på en presskonferens på fredagen enligt The Athletic-skribenten Michael Bailey.

Pukki fick lov av Norwich att åka hem till Finland i några dagar för att kunna ta emot Årets idrottare-priset på Idrottsgalan på torsdagskvällen. Efter galan åkte han direkt tillbaka till Norwich med ett charterflyg.

Norwich pressansvarige var också på plats i Helsingfors under Idrottsgalan.

Farke vägrar tala om en ”måstematch”

Den senaste ligamatchen slutade för Norwichs del i en snöplig 0–4-förlust mot Manchester United. Men innan det hade laget klarat av att bland andra kryssa mot Tottenham och Leicester.

Det understryker också Farke, som inte alls vill tala om något som kallas ”måsteseger”.

– Om vi förlorar så är det inte världens undergång. Vi kommer ändå att spela fotboll efter det också. En seger är inte heller tillräckligt. Förlorar man efter det så går världen under igen, säger han.

Norwich har dessutom haft en tendens att bjuda upp till dans mot topplagen, men sedan torska mot sämre motstånd. Av sina tio senaste matcher har laget också förlorat mot Aston Villa, Wolves, Sheffield United och Southampton.

Att Bournemouth ligger näst sist säger inte heller något om deras kapacitet, säger Farke.

– Närmast är det ett bevis på hur jämn den här serien är, säger han.

Matchen mellan Norwich och Bournemouth sparkar igång klocka 17 på lördag.

Läs också